Абсурдно, нагло и крайно недобросъвестно преиначаване на фактите: днешната опозиция,

...
Абсурдно, нагло и крайно недобросъвестно преиначаване на фактите: днешната опозиция,
Коментари Харесай

Нагло: кой и защо говори небивалици за случващото се в България


Абсурдно, безочливо и извънредно недобросъвестно изопачение на обстоятелствата: днешната съпротива, управлявала преди този момент над 10 години, се пробва да внушава, че България се намира в някаква повсеместна рецесия. Да забележим дали е по този начин.

Коментар от Ясен Бояджиев:

Дебютът на новото ръководство бил „ пагубен ”. Задавал се „ провал, сходен на Виденовата зима ”. Опозицията не пропуща и ден да подсети за себе си с сходни изказвания.

Преувеличени и изкривени

Казва, че задачата ѝ не е да бъде заядлива, а да помогне като всяка градивна съпротива. Но в действителност се пробва по всякакъв начин посредством нагнетяване на най-вече измислени (или дължащи се на самата нея) проблеми да внушава, че страната се намира в някаква повсеместна рецесия.

Разбира се, за новото ръководство времето напълно не е безоблачно. А и работата на всяка съпротива е да търси мотиви за рецензия и за „ заяждане ”. Само че, в полза на истината, е добре да си даваме сметка, че в кривото огледало на нашата съпротива (управлявала преди този момент в продължение на повече от 10 години) проблемите наподобяват мощно пресилени, а действителните облици - изкривени до неразбираемост.

За да изрисува някаква апокалиптична картина на сегашното, водачът на най-голямата опозиционна партия си разрешава да твърди, че до момента в който е бил министър председател, е „ успявал да държи ” толкоз години „ приходите на българите толкоз високи ”, а - „ най-ниски ”. Твърдение, което като се изключи че не е правилно, е и изцяло безсмислено. Каквито и да са били цените по негово време, те са били негова заслуга тъкмо толкоз, колкото сегашната световна енергийна рецесия е „ заслуга ” на днешните български ръководещи.

Изобилие от образци

Останалите образци за опозиционна интензивност в последно време се характеризират с друга степен на безсрамие. Какво друго значи да се търси отговорност от днешното (и от предхождащото го служебно) държавно управление за забавеното строителство на газовата връзка с Гърция, откакто предходното ръководство не съумя да я построи цели 12 години. Но по тази причина пък съумя единствено за година и половина да.

Силно пресилен е и плачът за това, че пенсионерите били излъгани за преизчисляването на пенсиите от Нова година, защото част от тях са получили по-малко пари, в сравнение с през декември. Всъщност в следствие от приложеното преизчисление няма пенсионер с по-ниска пенсия от декемврийската. А разликата идва от понижената Ковид добавка, като за голямата част от засегнатите тази разлика съставлява минимална сума. На всичко от горната страна е ясно, че тя ще бъде обезщетена със задна дата при започване на февруари.

Същият е казусът с „ драмата ” към така наречен приключване на персонални данни от БУЛСТАТ регистъра. Всъщност тези данни са обществени от 15 години по силата на закон, който за последно е бил преработен от някогашните ръководещи. На днешното държавно управление се пада само отговорността да оправи тази каша.

На вътрешния министър пък вмениха отговорността за нашумял случай с училищен побой. В смисъл, че вместо да пази децата по улиците, се е увлякъл „ във фантастичните сериали за обири, изчегъртвания, внушения за всяване на боязън и неуравновесеност ”. Разбирай - следствия за безобразията на някогашните ръководещи.

Недобросъвестност и безочливост

Връх в тази поредност бе декларация на по-малкия сътрудник в опозиционната коалиция, който във връзка една годишнина си разреши да попита „ дали държавното управление на " Промяната " няма да ни докара до провал, сходен на този от Виденовата зима ". За всеки, който е претърпял събитията отпреди четвърт век, това съпоставяне е обидно с неуместното, безочливо и извънредно недобросъвестно изопачение на обстоятелствата. В това отношение сякаш може да му съперничи единствено изказванието на Движение за права и свободи, че прокуратурата е на Прокопиев, а Цацаров е следващата му жертва.

Ясен Бояджиев

С цялата тази интензивност днешната съпротива повтаря присъщите си черти от времето, когато беше ръководеща: да послъгва на едро, да трансферира личната си отговорност другиму и да отклонява вниманието от личните си грехове.

„ Ако би трябвало да се изразя внимателно, бих споделил, че дебютът е неоснователен, в случай че не би трябвало да се показвам толкоз внимателно, бих споделил, че е пагубен ”, сподели тези дни по адрес на новото държавно управление сегашен опозиционен народен представител. Достатъчно е обаче човек да огледа единствено, с цел да си даде сметка, че определението " пагубно " е доста по-подходящо за времето, когато днешният народен представител беше вицепремиер.

*****

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР