Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от

...
Абсурдни искания за постове и властови позиции поставяли непрекъснато от
Коментари Харесай

Апетити за постове! Николай Денков поискал да стане вицепремиер на силовите министерства

Абсурдни претенции за постове и властови позиции поставяли непрестанно от ПП-ДБ по време на договарянията с ГЕРБ-СДС за общо ръководство, научи Епицентър. бг.

 

Апетитите на Николай Денков за власт стигнали до там, че в един миг химикът изискал да стане вицепремиер на силовите министерства - Министерство на вътрешните работи и МО -  лишен от всякаква самопреценка за себе си става или не за този пост, квалифициран ли е или не.

 

Още първоначално сглобката беше взривена точно от желанието на " Ники да пътува по света " като стане външен министър вместо Мария Габрел, и дори разгласи претекстовете за това - " Политическа партия да има изход " по света, без въобще да осъзнава какво изрича. Това беше повече от скандално - да се използва Външно министерство за партийни цели, никой не си го е и помислял до момента, камо ли да го направи. Но за " Промяната ", всеки ден се убеждаваме, няма публични правила в устрема им за преодоляване на властовото пространство в страната, за обслужване на персонални ползи. И тук арогантността и извиването на ръце са елементарен техен способ в договарянията с каквито и да е сътрудници.

 

След безапелационния отвод на Габриел да сдаде Министерство на външните работи, от Политическа партия измислили на изтъкания от неподплатена упоритост Николай Денков една напълно куха позиция - вицепремиер по европейските въпроси, като в политическото си незнание даже стигнали до нелепостта да основат за Ники ново дублетно " външно " министерство по европейските въпроси.

Видя се, че и това е нефелност... и тогава на масата на договарянията Николай Денков си изискал чистосърдечно надали не цялата власт - вицепремиер на силовите министерства - Министерство на вътрешните работи и МО. 

 

Към това се прибавило настойчивото искане на Христо Иванов да смени Калин Стоянов като вътрешен министър и на негово място да постави Ивелина Дундакова. Защото, както се твърди в " оня запис " на сбирката на Политическа партия,  " изборите би трябвало да ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи ". Това безусловно преляло чашата на търпението на Борисов, който прекомерно дълго и с цената на надигащи се съществени брожения в партията отстъпваше пред ПП-ДБ в името на това да се реализира консенсус. Е, видя се, че с тези хора съгласие не може да има!

 

Всички се питахме за какво Тагарев е ябълката на раздора, откакто резултатът на неговото министерстване е съвсем нулев, а евроатлантическите сътрудници ни се подиграват, че половин година не можем да изпратим 2500 ръкавици и стотина БТР-и за Украйна. Оказало се, че ПП държали военният министър Тодор Тагарев непременно да остане в кабинета, тъй като той бил " знамето ",  " звездата "  за техния електорат и в случай че допуснели да се разделят с него, щели да изгубят 10% от гласоподавателите си!?!

 

На политически език това значи, че Политическа партия безпардонно употребяват още едно по закон деполитизирано министерство за партийните си цели. Същото, както и с Външно.

 

Абсурдността в щенията на Политическа партия стигнала до там, че Кирил Петков и Христо Иванов директно поискали от Мария Габриел да смъкна доверието си от основния прокурор.Това кореспондирало с напъните на Христо Иванов надали не " в този момент и незабавно да бъде свален основния прокурор " и на негово място да бъде сложен настоящия арбитър в Съда в Страсбург Йонко Грозев - лобист на Истанбулската спогодба и бранител на неразрешената „ ОМО Илинден ", чието име през 2019 година бе забъркано в голям интернационален скандал, разкриващ спор на ползи, свързани с близостта на Йонко Грозев с фондацията на Джордж Сорос – „ Отворено общество “. 

 

Снощи Николай Денков излезе в тв праймтайма и стартира да се моли на Борисов ротацията на стане по този начин, както била контрактувана преди 9 месеца. Моли се с глас на отчаянието и с тип на човек, който към този момент е схванал, че е изгубил всичко.

Моли се на „ красивото лице на мафията “ да стане министър председател, защото „ … за нас властта не е непременно “, моли се индивидът да не се върви на избори, тъй като съвсем несъмнено е, че след тях ще е политически занулен. Моли се, тъй като се опасява от гнева на гласоподавателя.

 

И нито дума за апетитите за власт, за непрекъснатите щения за постове и властови позиции, за превратното разбирана на политиката като средство за себеуреждане.

Това безкрупулно държание, ориентирано единствено към власт и пари, не е възможо да бъде търпяно от който и да е политически водач, който има себеуважение и който държи на достолепието на своята партия.  

Много пъти съм писала, че " Промяната " е политическият плевел на българската социална равнища, класическа скица на измамници, натресена ни от президента Радев, и дълго време дундуркана от Посолството. Но към този момент и Посолството се отхвърли от тях.

Да, държавно управление трябваше да има, само че на споделената отговорност. А не да се мачка и унижава патньора. Неможенето, празноговоренето и арогантността нямат място в този развой.

Защото накрая всяка машинация, даже и в политиката, лъсва и би трябвало да й бъде комплициран край! 

 

И тук е редно да си напомним думите на Асен Василев в оня дълъг 4-часов запис на " откровенията " в Политическа партия, когато той споделя: " Правим, каквото вършим, до момента в който пристигна време за ротация. Няма да допуснем Мария Габриел да стане министър председател... "

Това бяха същинските им планове - разрушаването на политическото пространство и взривяването на обществото.

Е, направиха го! Мария Габриел не стана министър председател. Даже я унижиха като човек и политик.

И хвърлиха страната в нови избори. С отговорността за всички тежки последствия от това за страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР