Абсурден казус от пловдивския квартал Коматево. Възрастни жени бедстват вече

...
Абсурден казус от пловдивския квартал Коматево. Възрастни жени бедстват вече
Коментари Харесай

"Вода наливаме от гробищата": Възрастни жени живеят във фургон без ток от 8 години

Абсурден проблем от пловдивския квартал " Коматево ". Възрастни дами бедстват към този момент 8 години и живеят без ток и вода във фургон.

Всяка заран Стефка и Фанка Недкови вървят по километър и половина, с цел да си налеят вода. Живеят във фургон и пристройка без ток и вода към този момент 8 години. Фамилната им къща е бутната през 2015 година, тъй като се оказва противозаконна. Тогава са спрени токът и водата.

" Ток и вода нямаме. Вода наливаме от гробищата. Аз си пия от тая вода ", описа 75-ходишната Стефка.

Къщата е била издигната от техния татко през 1962 година

В селото има доста възрастни хора, които нямат отопление и не могат да заредят телефоните си

" Тук е имало мивка, канализация. Допреди 2015 година имат партида за ток, за вода, за всичко. Идва обаче багерът и почва да бута ", разказа Аврам Аврамов. 

Имотът на семейство Недкови е общински и е даден за прилагане от тогавашното Трудово кооперативно земеделско стопанство (ТКЗС) на татко им с отстъпено право на градеж.

" В този протокол са вписани 16 фамилии, които получават от ТКЗС-то оземление. Бащата на тези хора е платил 1800 лв. за това място ", добави Кера Карова, която е съседка на двете дами.

Там дребни деца и възрастни хора са в плен на зимата

" Отстъпено право на градеж е на общинската земя. Тогава те не са изпълнили изискванията за това отсъпено право, т.е. да построят дадена площ, както им е дадена по проект ", обясни кметът на регион " Южен " Атанас Кунчев.

53 години семейство Недкови имат партиди за ток и вода и постоянно заплащат налозите на парцела.

" Миналия месец им е препоръчано от общината на въпросните хора да бъдат настанени в дом за възрастни хора и те са отказали ", сподели Кунчев.

„ Не е това методът, само че очевидно в България би трябвало да се случат нещата по този начин, с цел да има развиване “, разясняват мъжете от протестната акция в Силистра

Милостиви съседи се пробват да възстановят тока и водата, само че без триумф.

" Хора с връзки се пробват да вземат техния имот и прилежащия, и да създадат хотел ", изясни Карова.

Главни довеждащи далекопроводи са прекратени, сподели кметът на града

" Най-силно ме възмущава по какъв начин страната за едни е майка, за други мащеха. В целия Пловдив има 2 хиляди постройки за побутване, сякаш, противозаконни. А те избират тъкмо тази, тъй като този имот е доста вкусен. Чакат ги да измрат, с цел да им вземат имота. Това напряко е геноцид ", добави Аврамов.

Стефка и Фанка Недкови ще останат без ток и вода в зимните студове, тъй като не желаят да изоставен бащиния парцел от боязън, че ще им бъде лишен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР