Абсолютно вярно е, че в своя личен фейсбук профил, в ...

Абсолютно вярно е, че в своя личен фейсбук профил, в

Проговори доцентът, сочен за убиец на животни

Абсолютно правилно е, че в своя персонален фейсбук профил, в който графата за месторабота е празна, т.е. в никакъв случай не съм се представял в него като доцент от Лесотехническия университет, неведнъж съм иронизирал хората, приравняващи кучето към индивида, в това число наричайки ги кучерасти - дума, която аз измислих преди повече от 10 години и към този момент е в необятна приложимост.

Това е написал доцент Андрей Куртенков в обяснението си до ректора на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. Иван Илиев. Той беше помолен да направи това поради създалия се скандал, в който преподавателят от висшето учебно заведение беше упрекнат, че предлага услугата ликвидиране на помияр против възнаграждение.

Не е правилно, че съм пускал публикация за изтребване на бездомни кучета - става въпрос за злонамерено оповестена сякаш от мое име публикация, доколкото си припомням през 2015 година, по която още тогава имаше предварителна инспекция, само че за жалост, не беше формирано досъдебно произвеждане, което да откри действителния създател на обявите, е написал още доцент Куртенков.

Той напомня в обяснението си, че през годините има ползотворно съдействие като експерт с органите на правосъдната власт и Министерство на вътрешните работи по каузи, свързани с животни, написа " 24 часа ". Експертизите му получавали тяхната доста висока оценка, което съгласно доцент Куртенков е асъдействало и за одобряването на положителното име на университета. 

Препомняме, че цивилен активисти изпратиха отворено писмо до ректора на Лесотехническия университет по мотив деятелността на доцента, преподаващ в образователното заведение. Освен това срещу него има и петиция за Уволнение и затвор за доцент доктор Андрей Куртенков ", както и подаден и до основния прокурор Иван Гешев.

Източник: glasnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg