Абсолютно неприемлив – така председателят на парламентарната група на БСП

...
Абсолютно неприемлив – така председателят на парламентарната група на БСП
Коментари Харесай

Дори и БСП попари Асен Василев за законопроекта му: Абсолютно неприемлив

Абсолютно недопустим – по този начин ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски дефинира разновидността на български закон „ Магнитски “, подготвян от вицепремиера Асен Василев. По думите му няма по какъв начин той да бъде подсилен.

„ Подобен план не е коментиран в съдружен формат, нито в партиите “, изясни Свиленски. „ Няма рационален човек в страната, който да каже „да“ на това, което беше оповестено “, безапелационен бе той.

„ Българска социалистическа партия не се произнася по клюки в интернет. Този план не е импортиран “, сподели от своя страна Румен Гечев.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е безапелационна – Българска социалистическа партия поддържа влизането на България в еврозоната, само че тук би трябвало да уточним, че всяка страна-кандидат преценя по кое време и при какви условия ще стане член на еврозоната. Българите би трябвало да си създадем тъкмо сметката за това какви преимущества бихме имали и какви ще са провокациите, в случай че влезем в еврозоната. Решението на България по кое време да влезе в еврозоната би трябвало да бъде въз основата на деликатен и подробен разбор “, уточни Гечев.

„ Докато ние не забележим тези два разбора и не ги дискутираме на експертен съдружен съвет, няма по какъв начин да сложим щемпел, че датата е тази “, безапелационен бе той.

„ Някои от сътрудниците са по-големи запалянковци “, по този начин изясни Гечев включването на решението в дневния ред на Министерския съвет. Той подсети, че Швеция и Дания са имали референдуми, след които са отказали да влязат в еврозоната.

По думите му Унгария, Чехия и Полша също не имат намерение да одобряват еврото в околните години.

Социалистът бе безапелационен, че политическото управление на партията няма да поддържа приемането на единната европейска валута у нас, до момента в който не се запознае с двата отчета на финансовото министерство и Българска народна банка по тематиката и тя не бъде подложена на експертен спор.

От Българска социалистическа партия разясниха и тематиката „ Република Северна Македония “. „ Нямаме смяна в позицията по Северна Македония “, означи Георги Свиленски.

Той въпреки всичко счита, че свикването на КСНС е положително, с цел да се чуе какво е свършено по тематиката.

Председателят на ПГ на Българска социалистическа партия разяснява и думите на Христо Иванов по-рано през днешния ден, че Демократична България би подкрепила ветото за начало на договаряния на РСМ с Европейски Съюз да бъде вдигнато, в случай че Европейски Съюз подсигурява правата на българите в РСМ посредством смяна на македонската конституция.

„ Нямам чувство, че Европейска комисия би приела да стане поръчител “, уточни Свиленски.

Той увери публицистите, че по отношение на Българска социалистическа партия и обединението не е бил оказван напън извън за бързото разрешаване на разногласието с РСМ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР