Абсолютният световен шампион в полутежка категория Александър Усик дебютира с

...
Абсолютният световен шампион в полутежка категория Александър Усик дебютира с
Коментари Харесай

Усик отказа Уидърспун в дебюта си при най-тежките

Абсолютният международен първенец в полутежка категория Александър Усик дебютира с победа при най-тежките, откакто отхвърли в седмия рунд противника си Чаз Уидърспун в централния дуел на огромната церемония вечер в Чикаго. Успехът на украинеца беше предстоящ, защото Уидърспун беше определен за негов противник едвам няколко дни преди дуела, откакто Тайлър Спонг отпадна поради проблем с допинг проба.
Respect #UsykWitherspoon pic.twitter.com/OkZRha5gUs
— DAZN USA (@DAZN_USA) October 13, 2019 Той устоя въпреки всичко до седмия рунд, когато от безсилие към този момент не можеше да продължи и мачът беше преустановен от реферите. Усик стартира внимателно против Уидърспун, като в първия рунд изпитваше противника. Във втория той стартира да му нанася удари, само че като цяло темпото не беше бързо. Украинецът подвигна осезаемо оборотите в третия, само че Уидърспун се държеше. В четвъртия рунд Усик засипа противника с удари и го притисна към въжетата. Американецът се държеше на краката си, само че по този начин и не успяваше да вземе някаква самодейност. В петия Уидърспун понесе доста удари и искрено нямаше отговор на дейностите на украинеца.
Hey Heavyweights, Usyk Has Arrived #UsykWitherspoon pic.twitter.com/DiFiqeWh26
— DAZN USA (@DAZN_USA) October 13, 2019 Превъзходството на Усик в шестия стана осезаемо, когато американският деец понесе доста тежки удари. Канонадата продължи и в седмия, а в паузата преди осмия Уидърспун реши, че не може да продължи и се отхвърли.
After only one fight at heavyweight, Usyk says he's ready to take on the top fighters in the division #UsykWitherspoon pic.twitter.com/g5gxHRkHZi
— DAZN USA (@DAZN_USA) October 13, 2019 " Бях нервозен поради смяната на противника, само че се помолих на Бог за помощ. Разликата в килограмите (Уидърспун тежи 109,8 кг против 97,5 кг на Усик) се усети, само че и преди съм изпадал в сходна обстановка. Тактиката ми беше да се боксирам, до момента в който се появи късмет, който да употребявам. Готов съм да се удрям с Антъни Джошуа, Анди Руис, Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ", разяснява на кръга Усик, който беше подкрепян горещо от почитателите в Чикаго.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР