Абсолютна забрана за строителство в защитени територии, както и оставката

...
Абсолютна забрана за строителство в защитени територии, както и оставката
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха абсолютна забрана за строителство в защитени територии

Абсолютна възбрана за строителство в предпазени територии, както и оставката на екоминистъра Нено Димов са част от настояванията, които събраха протестиращи довечера пред постройката на Министерския съвет.
 
В събитието в обществените мрежи уредниците прецизират, че не са част от политически партии. Протест под същия надпис - " Бунт в отбрана на природата ", се провежда и в Пловдив.

 митинг еколози БГНЕС

 митинг еколози БГНЕС
Началният час на митинга в София бе 18.30. Лорета Тодорова, един от уредниците, заключи настояванията на протестиращите: " Искаме безспорна възбрана на строителството върху предпазени зони както на морето, по този начин и в планината. Пълна инспекция на устройствените проекти и издадените разрешителни за градеж и общественото им оповестяване, както и на длъжностните лица, разрешили това да се случи; неотложно осъществяване на всички задължения по Натура 2000, които се отсрочват от доста време и за които имаме период от два месеца от ЕС; лишаване на концесиите и нови състезания при транспарантни условия и условия за резистентен туризъм, както и рекултивация на засегнатите площи ".-->
 митинг еколози БГНЕС

 митинг еколози БГНЕС
На уредниците на митинга следва да се обединят в гражданско съдружие. Идеята е хората да бъдат активизирани и да повярват, че самите те могат да вземат участие във взимането на значимите решения, оповестиха още уредниците на тазвечерния митинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР