ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръгМакензи Макдоналд – Николоз

...
ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръгМакензи Макдоналд – Николоз
Коментари Харесай

Басилашвили отпадна още на старта в Ротердам


ABN Amro World Tennis Tournament, първи кръг

Макензи Макдоналд – Николоз Басилашвили 6-3, 6-2

Макензи Макдоналд сигурно дълго няма да не помни днешния ден. Тази заран американецът записва най-хубавото си класиране в ранглистата до този миг, достигайки до №49, след което изигра доста мощен мач и отстрани осмия подложен Николоз Басилашвили в първия мач от тазгодишното издание на ATP 500 шампионата в Ротердам.

Опонент на американеца на осминафинала ще бъде спечелилият от мача сред Давид Гофен и Алекс Де Минор.

Всички пет аса в мача бяха дело на Макдоналд, който завоюва 79% от точките си на първи начален удар (31/39) и бе доста по-резултатен както на сервис (38-24), по този начин и на ретур (23-18). Американецът осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), до момента в който Басилашвили осъществя едвам един от своите шест брейкпойнта (17%).

Грузинецът разчиташе на обичаните си оръжия – мощен сервис и офанзиви с форхенд от главната линия, само че Макдоналд сподели доста постоянна игра в отбранителен проект, като в това време контраатакуваше доста успешно. Това оказа помощ на американеца да вземе самодейността в дуела, като записа първия пробив и поведе с 3-1.

Басилашвили върна брейка и понижи изоставането си, само че незабавно по-късно Макдоналд проби още веднъж, а в седмия гейм навакса пасив от 15-40 и усили преднината си. Въпреки напъните на финалиста от Индиън Уелс международният №49 запази преднината си и завоюва сета с 6-3.

Силната първа част даде голяма доза убеденост на Макдоналд и той заигра доста по-офанзивно във втория сет. Басилашвили поведе пръв, само че американецът му даде единствено една точка в идващите три гейма. Грузинецът редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за него в мача.

Макдоналд атакуваше доста точно по цялата широчина на корта, като също така на няколко пъти изненада международния №21 с няколко доста добре разчетени излизания на мрежата. Това му разреши още веднъж да направи серия от три следващи извоювани гейма, с която оформи крайното 6-3, 6-2 след 67 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР