ABN Amro World Tennis Tournament, четвъртфиналЛоренцо Музети – Иржи Лехечка

...
ABN Amro World Tennis Tournament, четвъртфиналЛоренцо Музети – Иржи Лехечка
Коментари Харесай

Лехечка надделя над Музети в трисетово зрелище


ABN Amro World Tennis Tournament, четвъртфинал

Лоренцо Музети – Иржи Лехечка 3-6, 6-1, 5-7

Изумителното показване на Иржи Лехечка на шампионата в Ротердам продължава. Младият чех, който стартира присъединяване си от квалификациите, доближи до полуфиналите на конкуренцията след трисетов триумф над Лоренцо Музети. И двамата съперници демонстрираха доста динамичен и атрактивен тенис, само че в последна сметка международният №137 съумя да надделее и за пръв път в кариерата си да се подреди измежду четиримата най-хубави на ATP шампионат.

Следващият му конкурент ще бъде първият подложен Стефанос Циципас или Алекс Де Минор.

Началото на мача бе равностойно, като в първите седем гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив и по този начин резултатът стана 4-3 в интерес на Лехечка. Впоследствие обаче чехът сподели доста повече самообладание в дългите разигравания и съумя да осъществя първия брейк в дуела. Той се оказа задоволителен за спечелването на сета, така кат международният №137 продължи да бъде доста стабилен на сервис и още веднъж завоюва подаването си, надделявайки с 6-3 в първата част.

Вторият сет стартира с маратонски гейм, траял цели 13 минути, в който на Музети му се наложи да избави цели пет брейкпойнта, преди в последна сметка да успее да излезе напред в резултата. Лехечка изравни, само че по-късно международният №63 изигра най-силните си минути от началото на шампионата.

Музети атакуваше доста точно и разнообразно по цялата широчина на корта, като също така на няколко пъти изненада съперника си с отлични излизания на мрежата. Италианецът осъществя два поредни пробива, губейки единствено четири точки в идващите пет гейма, и по този метод завоюва изрично сета с 6-1.

Напълно одобаващо за сходен дуел, последният сет бе и най-драматичният. Музети реализира ранен пробив за 2-0 и изглеждаше, че е покрай триумфа. Лехечка обаче пласира няколко зрелищни форхенд уинъра, които му помогнаха да реализира цялостен поврат, преди съперникът му да възвърне равенството за 3-3.

Лехечка си върна водачеството с гейм на нула, само че след това пропусна точка за пробив и Музети още веднъж изравни. Изглеждаше, че дуелът ще бъде решен след тайбрек, само че в дванадесетия гейм чешкият тенисист осъществя решаващия пробив, с който оформи крайното 6-3, 1-6, 7-5 след 2 часа и 10 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР