Абитуриентските балове са под въпрос. Един от най-важните празници на

...
Абитуриентските балове са под въпрос. Един от най-важните празници на
Коментари Харесай

Абитуриентските балове пред отмяна

Абитуриентските балове са под въпрос. Един от най-важните празници на завършващите приблизително обучение може да бъде анулиран поради ковид.

Образователният министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 забрани до второ разпореждане провеждането на надпревари и олимпиади, учебни събития, пътувания, екскурзии и визити на обекти, отвън образователните заведения на територията на цялата страна. Със заповедта се отсрочват и квалификации и образования на преподавателите.

Неясното към болестта тормози съществено родители и зрелостници, защото подготовката за баловете към този момент стартира. Купуването на рокли и костюми обичайно стартира през март, а по същото време се резервират и заведения, където родителите провеждат изпращания на децата си. Изказването на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че пикът на ковид у нас ще настъпи през септември т.г. в допълнение тормози дванадесетокласниците, които с боязън чакат броенето до 12.



"Този въпрос при днешните условия е прекомерно надалеч. Дотогава е рационално да се счита, че няма да имаме вирусен проблем. Ако въпреки всичко проблемите не престават, баловете биха били най-малкото витално събитие, за което ще се мисли. Към днешна дата има контракт за баловете, подхванати стъпки за заплащане. Към момента има възбрана за събиране на групи от възпитаници на едно място и в случай че тя остане до тогава, ще бъде спазена. При отпадане - ще има бал ", разяснява пред "България Днес " Диян Стаматов, шеф на 119-о СОУ "Акад. Михаил Арнаудов " в столицата.

"Не е добре да се всява ужас в тази посока, заради което споделям, че е много надалеч. Все отново дано стигнат до събитието "бал " зрелостниците. Дни преди този момент са изпитите им, нещо, което е в пъти доста по-жизненоважно ", сподели още Стаматов.

Директори на учебни заведения в страната приканват учениците и техните родители да не изпадат в суматоха, а да изчакат умерено развиването на обстановката, защото до началото на баловете има към два месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР