Абитуриенти от Бургас дариха парите си за бала на Общинския

...
Абитуриенти от Бургас дариха парите си за бала на Общинския
Коментари Харесай

Абитуриенти дариха парите си за бала за борба с коронавируса

Абитуриенти от Бургас подариха парите си за бала на Общинския спешен щаб за битка с COVID-19.
Жестът на учениците от 12 в клас на Математическата гимназия в Бургас изненадал управлението на образователното заведение, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Първоначално зрелостниците решили да поддържат благородната самодейност с тениска на бала, само че след експлоадирането на пандемията към ковид решили друго.
„ Съвсем непринудено у тях е зародила концепцията тези пари -540 лв., които са събрани да бъдат дарени на Общинския спешен щаб “, съобщи Красимир Стоянов, шеф на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " – Бургас.
Учениците желаят средствата да бъдат изразходени съответно за обезпечаване на хранителни артикули за обществено слаби хора.
Ще подпомогнем нуждаещите се, с цел да облекчим най-малко за малко затрудненото състояние, в което се намират. Трябва да се слагаме на мястото на ощетените. Само със състрадателност и общи старания бихме могли да надвием злото над нашите дни, споделят в анкетата възпитаници.
„ Чрез съпричастност ние даряваме криле на тези, които през днешния ден не могат да полетят “.
Директорът на Математическата гимназия в Бургас дефинира своите възпитаници, като извънредно скромни, защото не желали жестът им да се обявява.
„ Но аз не мога да не им благодаря, да не ги поздравя, тъй като всяка демонстрация на приемливост, на човечност, на съчувствие във всеки един подобен миг е доста скъпа “, уточни Красимир Стоянов.
Бургаските зрелостници се надяват и други техни връстници да последват образеца им, тъй като положителното също е „ заразно “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР