Abierto GNP Seguros, първи кръгВиктория Томова – Диан Пари 6-4,

...
Abierto GNP Seguros, първи кръгВиктория Томова – Диан Пари 6-4,
Коментари Харесай

Виктория Томова записа убедителна победа в Монтерей


Abierto GNP Seguros, първи кръг

Виктория Томова – Диан Пари 6-4, 6-0

Виктория Томова стартира присъединяване си на WTA 250 шампионата в Монтерей с двусетов триумф над международната №100 Диан Пари. Успехът бе доста значим за първата ни ракета, защото я приближава доста до влизане в челната стотица на ранглистата. Двубоят стартира равностойно, само че след това българката последователно откри цялостен контрола върху играта и направи серия от осем следващи извоювани гейма.

Опонентка на Томова на осминафинала ще бъде победителката от мача сред първата сложена Елина Свитолина и Анастасия Потапова. Към момента обаче не е несъмнено дали дуелът ще се състои, защото украинката съобщи, че няма да играе против тенисистки от Русия и Беларус.

Единственият ас в мача бе дело на Томова, като също така българката завоюва 77% от точките си на първи сервис (30/39). Първата ни ракета осъществя четири от осемте си точки за пробив (50%), до момента в който Пари не съумя да оползотвори нито един от двата си брейкпойнта.

В началото на мача и двете съпернички бяха безупречни на сервис, като в първите девет гейма никоя от тях не съумя да пробие и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на Томова. Пари стигна до брейкпойнт още в самото начало, до момента в който първата ни ракета имаше късмет при 2-1, само че не съумя да се възползва от него. Оказалият се финален в сета десети гейм изобилстваше от дълги разигравания, в които Томова показва повече самообладание и това ѝ оказа помощ да запише първия пробив в дуела, след който се наложи с 6-4 в първата част.

Вторият сет стартира по този начин, както и първият – със избавен брейкпойнт и извоювано подаване от страна на Томова. В много дългия и оспорван втори гейм българката пропусна три благоприятни условия за пробив, само че все пак в последна сметка реализира своята цел и усили преднината си на 2-0.

От този миг нататък конспирация на процедура нямаше. Българката владеше изцяло самодейността и загуби единствено четири точки в идващите четири гейма, оформяйки крайното 6-4, 6-0 след 75 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР