АББ обяви, че ще внедри колаборативни роботи в медицински лаборатории

...
АББ обяви, че ще внедри колаборативни роботи в медицински лаборатории
Коментари Харесай

Роботизирани решения на АББ ще развиват Болницата на бъдещето


АББ разгласи, че ще внедри колаборативни роботи в медицински лаборатории в процеса на разкриване на нов здравен център на компанията в иновационния кампус на Тексаския Медицински център (ТМЦ) в Хюстън, Тексас.

Когато отвори порти през октомври 2019 година, оборудването ще бъде първият профилиран център на АББ за изследователска активност в региона на опазването на здравето. Изследователският екип на АББ ще работи в кампуса на ТМЦ с медицински личен състав, учени и инженери, за създаването на нехирургични медицински роботизирани системи, включително логистични и автоматизирани технологии за лаборатории от последващо потомство.

Сами Атия, президент на бизнес направление “Роботика & Дискретна автоматизация”, съобщи: " Процесите в лабораториите от последващо потомство, разработвани в Хюстън, ще ускорят ръчните медицински интервенции, намалявайки и елиминирайки усложнения в лабораторната работа и повишавайки сигурността и последователността. Това е изключително използвано за нови високотехнологични лекувания, като да вземем за пример въведените за пръв път в ТМЦ лечения за лекуване на рак, които през днешния ден изискват ръчни и времеемки процеси на проучване.

Днес ограничителен фактор за броя на пациентите, които могат да бъдат лекувани, съставлява потребността от висококвалифицирани медицински специалисти, които прекарват огромна част от деня си извършвайки повтарящи се задания с ниска стойност, като да вземем за пример подготвянето на предметни стъкла и препарати и зареждането на центрофуги. Използването на роботи за автоматизиране на тези задания ще даде опция на медицинските експерти да се концентрират върху по-високо квалифицирана и продуктивна работа, като в същото време оказват помощ повече хора да получат лекуване посредством фрапантно ускорение на процеса на проучвания.

АББ е анализирала необятен обсег от съществуващи все още ръчни процеси в медицинските лаборатории и прави оценка, че благодарение на автоматизацията всяка година могат да бъдат осъществявани 50% повече проучвания. Обучаването на роботите да правят повторяеми процеси ще понижи нуждата хората да се заемат със задания, които могат да предизвикват увреждания.

Със застаряването на международното население страните изразходват все по-голяма част от своя Брутният вътрешен продукт за опазване на здравето. В допълнение към възстановяване на качеството на грижата за пациента, повишението на успеваемостта в опазването на здравето посредством автоматизация може да облекчи някои от публичните, политически и финансови провокации. Прогнозира се пазарът за нехирургични медицински роботи да доближи близо 60 000 до 2025 година, което съставлява съвсем учетворяване на пазара по отношение на 2018 година, съгласно вътрешно проучване на АББ.

Колаборативните роботи на АББ, които към този момент работят в лаборатории за храни и питиета по целия свят, са подобаващи за медицински уреди, защото не изискват защитни заграждения, с цел да работят безвредно и дейно един до друг с хората. Роботите ще подхващат набор от повтарящи се, деликатни и времеемки действия, в това число задания по дозиране, разбъркване и пипетиране, както и окомплектоване на стерилни принадлежности и зареждане и разтоварване на центрофуги.

Хюстън е главен център за изследователска активност в региона на медицинските технологии в международен мащаб и екосистемата за нововъведения на ТМЦ е идеалното място за новия център по опазване на здравето на АББ. Квалифициран екип от 20 души от бизнес линия Роботика в АББ ще работи в новото изследователско оборудване с повърхност от 500 кв.м., което включва автоматизационна лаборатория и уреди за образование на роботи, както и конферентни пространства за взаимно създаване на решения с новаторски сътрудници.

“С това вълнуващо партньорство Тексаският Медицински център продължава да тласка границите на новаторското съдействие с водачи в промишлеността оттатък вероятното – посредством одобряването на ТМЦ като епицентър на навлизането на АББ Роботика в региона на здравеопазването”, показа Бил Маккиън, президент и основен изпълнителен шеф на Тексаския Медицински център. “Управлявайки оборудване, което посреща 10 милиона пациенти годишно, за нас е от значително значение да приоритизираме успеваемостта и прецизността, както и да създаваме процеси, които са елементарно повторяеми. Довеждайки АББ в лоното на нововъведенията в ТМЦ с това първо по рода си научно-изследователско оборудване за основаване на роботизирани решения в опазването на здравето, ТМЦ акцентира още повече своя ангажимент да прави точно това.”

“Горди сме да създаваме взаимно колаборативни роботизирани системи за Болницата на бъдещето дружно с един от най-напредналите в региона сътрудници в света, както и да ги тестваме в същински лаборатории, с цел да се уверим, че прибавят стойност за здравните експерти, стимулирайки нововъведенията и трансформирайки метода, по който медицинските лаборатории работят в цялостен свят”, добави Атия. “Ключов детайл от тактиката на АББ за дълготраен напредък е да продължим да влагаме и сътворяваме нововъведения в обслужващата роботика, внедрявайки нашия експертен опит в автоматизацията в нови области като опазването на здравето и надграждайки триумфа на нашата активност в региона на автомобилния бранш и електрониката.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР