АББ изгражда най-високо усъвършенстваЗнаковата инвестиция ще комбинира свързани дигитални технологии,

...
АББ изгражда най-високо усъвършенстваЗнаковата инвестиция ще комбинира свързани дигитални технологии,
Коментари Харесай

АББ изгражда най-високо усъвършенстваната фабрика в света в Шанхай


АББ построява най-високо усъвършенстваЗнаковата инвестиция ще комбинира свързани цифрови технологии, свръхмодерна колаборативна роботика и революционни проучвания в региона на изкуствения разсъдък, с цел да сътвори най-усъвършенстваната, автоматизирана и гъвкава Фабрика на бъдещето.ата фабрика в света в Шанхай

Инвестиция на стойност 150 милиона щатски $ ще затвърди позиция номер 1 на АББ в най-големия пазар на роботика в света

Разширен местен център за научно-изследователска и развойна активност ще форсира цифровите нововъведения и напредъка в региона на изкуствения разсъдък

Иновативният дизайн на фабриката усъвършенства оптимално оползотворяването на всеки метър от производството

Продължение на 2.4-те милиарда щатски $, които АББ е вложила от 1992 година до момента в Китай – към този момент втория по величина пазар на компанията

АББ, компанията-лидер в новаторските цифрови технологии, през днешния ден разгласи нова огромна инвестиция на стойност 150 милиона щатски $ в Шанхай, Китай, с която ще бъде построена най-високо усъвършенстваната, автоматизирана и гъвкава фабрика за роботика – свръхмодерен център, където роботи създават роботи. Новият индустриален център Kangqiao, намиращ се наоколо до обширния кампус на АББ по роботика в Китай, ще съчетава обвързваните цифрови технологии на компанията, включително продуктови решения от ABB Ability™, със свръхмодерна колаборативна роботика и новаторски проучвания в региона на изкуствения разсъдък, с цел да сътвори най-високо усъвършенстваната и екологично устойчива „ фабрика на бъдещето”. Очаква се тя да проработи до края на 2020 година

Днешното съобщение бе значим миг за АББ като производител на роботика номер 1 в Китай, както и сериозно значима инвестиция в световния напредък за компанията в най-големия пазар за роботика в света. През 2017 година един от всеки три робота, продадени в света, е отишъл в Китай, където са били закупени общо към 138 000 броя. Днес АББ разполага с почти 5 000 чиновници в Китай, а в предприятията за роботика на компанията работят над 2 000 инженери, софтуерни специалисти и оперативни водачи в 20 местоположения в цялата страна. АББ е вложила над 2.4 милиарда щатски $ в Китай от 1992 година насам, с общо над 18 000 чиновници.

АББ и общинските управляващи на Шанхай подписаха през днешния ден и всеобхватно съглашение за стратегическо съдействие, фокусирано върху подпомагането на индустрията, енергетиката, превоза и инфраструктурата в района, както и подкрепяне на индустриалната самодейност „ Произведено в Шанхай”. Споразумението бе подписано от кмета на Шанхай Инг Йонг и изпълнителния шеф на АББ Улрих Шписхофер.

“Ангажиментът на Китай да трансформира производството си е като светлина от факла за останалата част на света”, съобщи Шписхофер. „ Стратегическият банкет на страната на най-новите технологии за изкуствен интелект, усъвършенствана роботика и основани на облак калкулации съставляват на практика справочник за всяка страна, която желае да има конкурентна индустриална база в международен мащаб. Шанхай се е трансформирал в жизненоважен център за водачество в модерните технологии – за АББ и за света. С неспокойствие чакаме да работим с кмета на Шанхай Инг Йонг, други общностни водачи и нашите клиенти в процеса на пускане на това голямо разширение на солидното наличие на АББ в Китай, което е продължение на поетия от нас път към превръщането ни във водещия производител на роботика в Китай, почнал активност в Шанхай преди повече от две десетилетия.”

В челните редици с цифрова фабрика на бъдещето – персонализирани решения и по-добра продуктивност

Новата фабрика в Шанхай ще разполага с редица решения за машинно учене, цифрови и колаборативни решения, с които тя ще бъде най-усъвършенстваната, автоматизирана и гъвкава фабрика в бранша на роботиката, а локалният център за научно-изследователска и развойна активност ще оказва помощ за ускоряването на нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък. Чрез нов световен метод, който АББ разгласи по-рано тази година, фабриката ще може фрапантно да увеличи както обсега (видовете роботи), по този начин и дълбочината (вариантите на всеки вид) на роботите, които могат да бъдат създавани в нея, позволявайки по-голяма и по-бърза персонализация за срещане на потребностите на клиентите.

АББ ще има опцията и да комбинира разширения си набор от решения в региона на роботиката с съвсем неограничен брой персонализирани решения. „ Концепцията зад тази фабрика е същият съвет, който даваме на клиентите си всеки ден: да влагат в автоматизирани решения, които дават гъвкавостта и адаптивността, нужни за напредък в която и посока да поеме пазарът”, показа Сами Атия, президент на дивизия „ Роботика и задвижвания” на АББ. „ АББ е горда да подкрепя своите клиенти в Китай и по целия свят с решения, които се възползват оптимално от най-новите технологии при посрещането на провокациите на всеобщата персонализация, по-бързите цикли и непрекъснатите промени, които към този момент са новото „ нормално” – даже в нашите лични фабрики.”

Фабриката в Шанхай ще дава интуитивно персонализирани табла за управлението, инженерите, операторите и специалистите по поддръжката да вземат най-хубавите решения. Това включва събиране и разбор на информация посредством Свързаните услуги от ABB Ability™ по отношение на здравето и продуктивността на роботите на АББ във фабриката, за да се подсигурява ранно идентифициране на евентуални аномалии. В допълнение към избягването на скъпоструващи спирания на работата, ABB Ability™ предлага усъвършенствани цифрови решения, които могат да подобрят продуктивността, надеждността и енергийното ползване, както и да дават достъп до най-хубавите платформи в света, като да вземем за пример предприемаческия облак Microsoft Azure, който съставлява първата социална облачна услуга, настояща в Китай.

Иновативен дизайн, който усъвършенства оползотворяването на индустриалните пространства

Новата фабрика ще има новаторски, еластичен проект на етажите, основан на взаимосвързани острови на автоматизация, вместо закрепени монтажни линии. В цялата фабрика ще се употребяват решенията на АББ за автоматизация на логистиката, включително насочвани транспортни средства, които могат независимо да следват роботите до момента в който те се придвижват из индустриалния завод, осигурявайки им елементи от локализирани станции. Това ще даде опция на производството да се приспособява и мащабира дейно към промени в пазара на роботи в Китай без спомагателни разширявания на потенциала.

Пер Вегард Нерсет, шеф на бизнес направление „ Роботика” на АББ, показа: „ Налице е огромно пренасяне от това да се гледа на размера на завода и вложенията в финансови разноски като метод да се посрещне бъдещото търсене. Концепцията зад нашата нова фабрика е да се реализира най-интелигентното и най-гъвкаво оползотворяване на всеки един метър от производството. Това става посредством съчетаването на гъвкави автоматизирани решения и големите качества на нашите хора.”

За да подкрепи напредването към всеобща персонализация в производството и с цел да подсигурява най-високи равнища на продуктивност и еластичност, новата шанхайска фабрика ще се възползва необятно от софтуера SafeMove2 на АББ, който разрешава хора и роботи да работят безвредно на близко разстояние едни от други. В допълнение, роботите YuMi на АББ ще разрешават тясно съдействие по голям брой от дилемите по сглобяване на дребни елементи, нужни за произвеждането на един робот на АББ.

АББ навлезе рано на пазара на роботика в Китай и е първият международен снабдител на роботи в страната, разполагащ с цялата верига на цената, включително научно-изследователска и развойна активност, произвеждане, систематична интеграция и обслужване. Чрез тясно съдействие с клиенти, АББ оказа помощ да бъдат внедрени доста нововъведения за локалното произвеждане, в това число: първата автомобилна преса, първите линии за заваряване и боядисване; първата линия за сглобяване на мобилни телефони; и първата автоматизирана линия-преса за бяла техника.

“2018 година отбелязва 40-тата годишнина от политиката на промени и „ отваряне “ на Китай”, показа доктор Чунян Гу, ръководител на АББ Китай и президент за район AMEA. “АББ дойде рано в Китай и тук към този момент имаме напълно локализирана верига на цената, поддържана от забележителното икономическо и обществено развиване на Китай. В качеството си на пазарен водач в бранша на роботиката на Китай, ние се радваме да надграждаме този триумф и да продължим своя порив в вложенията.

Новата фабрика в Шанхай – дружно със своя просторен местен център за научно-изследователска и развойна активност – ще се трансформира в основна част от световната система за доставка на артикули от роботиката, дружно с неотдавна обновената фабрика на компанията във Вастерас, Швеция, и нейната фабрика в Обърн Хилс, щата Мичиган, където АББ си остава единственият международен снабдител на роботи с индустриален отпечатък в Съединени американски щати.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР