А1 подкрепи дигиталната трансформация на Университета за национално и световно

...
А1 подкрепи дигиталната трансформация на Университета за национално и световно
Коментари Харесай

УНСС и А1 демонстрираха резултатите от мащабния проект за повишаване на капацитета на мрежовата инфраструктура

А1 поддържа цифровата промяна на Университета за национално и международно стопанство (УНСС), като извърши доста възобновяване и повишение на потенциала на корпоративната мрежа на висшето образователно заведение. Успешното привършване и въвеждането в употреба на обновената мрежова инфраструктура беше маркирано с публично събитие през днешния ден. В тържественото разкриване се включиха министърът на образованието и науката Галин Цоков, ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров и заместник-ректорът по дигитализацията и киберсигурността доцент доктор Росен Кирилов, както и Женя Михайлова, старши управител „ Продажби “ и Мартин Йорданов, акаунт управител „ Корпоративни продажби “ в А1 България.

Мащабният план ще даде благоприятни условия на студентите, преподавателите и администрацията на висшето образователно заведение да се възползват от още повече модерни цифрови услуги, виртуална софтуерна централа, умни решения за ръководство на постройката и други. А1 реализира  построяването, доставката, монтажа, инсталирането и интеграцията на професионалното съоръжение в границите на 5 месеца и ще продължи да дава техническа поддръжка на построената мрежа и отсега нататък.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков поздрави управлението, преподавателите и студентите на УНСС за забележителните достижения във връзка с дигитализацията, посредством които основават нововъведения в образованието и построяват бъдещите икономисти на България. Новата инфраструктура, построена от А1, дава висока скорост на достъп до мрежата за всеки консуматор на територията на университета, като обгръща всички 9 корпуса, 255 образователни зали и кабинети. За постигането на потенциал от 10Gbps планът включва над 300 високопроизводителни мрежови устройства от висок клас.

„ Радвам се, че в УНСС към този момент имаме високоскоростна инфраструктура, която ни дава непрекъсваема, постоянна и надеждна работа на мрежата 365 дни в годината, 24 часа в денонощието. За нас тя е значима стъпка в тактиката за реализиране на цялостна цифровизация на образователния развой и ни дава опция за основаване на цялостен набор от електронни услуги, обслужващи образователния развой и достъп до „ умни “ решения във всяка една точка в университета. “, разяснява проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

„ УНСС е постигнал доста съществено развиване във връзка с дигитализацията в последните години. Новата надеждна и високоскоростна инфраструктура ще даде опция на Университета да започва доста нови услуги и да надгражда киберсигурността. Амбицията на управлението е с новата мрежова инфраструктура УНСС да се трансформира в първия университет в България, сертифициран по ISO за осведомителна сигурност. “, съобщи зам.-ректорът на УНСС, Росен Кирилов.

Женя Михайлова, старши управител „ Продажби “, А1 България, разяснява: „ Горди сме, че сме сътрудник на УНСС в процеса на цифровата промяна на университета, който основава бъдещите стопански специалисти на България. Високоскоростният потенциал на корпоративната мрежа е основата, без която мъчно биха могли да се осъществят новаторските цели и проекти на амбициозните просветителни институции като УНСС. Като най-голямата телекомуникационна компания и най-големият систематичен интегратор в България можем да допринесем с нужните високотехнологични решения, с които преподавателите и студентите да разполагат с високо равнище на сигурност и надеждност. “

През 2022 година А1 и УНСС демонстрираха и изцяло софтуерно решение за цифровизация на просветителния развой, благодарение на което преподавателите основават интерактивно наличие за просветителния развой. Решението включва и видеоконферентна връзка, посредством която лекциите, преподавани в УНСС, са разполагаем в действително време и на студентите в няколко други университета по едно и също време, тъй че повече младежи да могат по-лесно и интуитивно да усвояват образователния материал. Дигитализацията на просветителния развой носи доста изгоди за развиването на предприемачески умения и цифрова креативност на студентите и изцяло покачва на качеството на образованието по стопански дисциплини и научните проучвания в УНСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР