Джон Макафи, който създаде известната антивирусна програма McAfee и беше

...
Джон Макафи, който създаде известната антивирусна програма McAfee и беше
Коментари Харесай

Откриха мъртъв в затвора създателя на антивирусната програма...

Джон Макафи, който сътвори известната антивирусна стратегия McAfee и беше търсен за данъчни измами в родината си, е открит мъртъв в пандиза, предадоха международните организации. Това се случва тъкмо в деня когато испанското правораздаване позволи изгонването към Съединени американски щати, заяви Нова тв.

Превърнал се в гуру на криптовалутите, Макафи беше задържан през октомври 2020 година на летището в Барселона и подложен в предварителния арест. Зелената светлина за екстрадицията му, дадена от испански съд, обаче може да бъде обжалвана. Тя би трябвало по-късно да бъде утвърдена и от испанското държавно управление.

Според американски прокурори 75-годишният Макафи е пропуснал да заявява милиони долари доходи и е укрил от данъчните недвижимо имущество, кола и яхта, като ги е записал на името на други хора. Той беше търсен с интернационална заповед за арест.

За Макафи се заприказва и през 2012 година, когато съседът му в Белиз беше мистериозно погубен, а това закононарушение остана и до ден сегашен неразгадано. Тогава полицията в хода на следствието откри, че самият Макафи живее със 17-годишно момиче и има няколко оръжия в дома си. Макафи избяга тогава и медиите месец наред следяха неговото търсене от полицията.

През 2015 година пък той беше арестуван в Съединени американски щати за шофиране под въздействието на упойващи субстанции. През 2019 година се похвали, че желае да е претендент за президент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР