Кадър БулфотоДобра новина за хиляди семейства с ученициСемействата, чиито деца

...
Кадър БулфотоДобра новина за хиляди семейства с ученициСемействата, чиито деца
Коментари Харесай

По 300 лева на ръка на всички първокласници и осмокласници

Кадър Булфото

Добра вест за хиляди фамилии с възпитаници

Семействата, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско учебно заведение, имат право на еднократна помощ от 300 лева за покриване на част от разноските при започване на новата образователна 2021/2022 година. Това оповестяват от Агенция ”Социално подкрепяне ”.

Средствата се отпускат без значение от приходите на фамилиите на учениците, при изискване че децата живеят непрекъснато в страната и не са настанени за развъждане отвън фамилията. Помощта се дава и за малолетни, настанени в фамилии на родственици и близки и приемни фамилии, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете.

Финансовата поддръжка се отпуска след подаване на заявление-декларация.  Заявлението се подава след записване на детето в първи или осми клас, само че не по-късно от 15 октомври 2021 година Изключение ще се прави за случаите, когато заради здравословни аргументи, открити с протокол на лекарска консултативна комисия, детето не може да стартира учебно заведение, само че не повече от 6 месеца от започване на образователната година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР