Ваксините на Пфайзер и Астра Зенека са високоефективни срещу вариантите

...
Ваксините на Пфайзер и Астра Зенека са високоефективни срещу вариантите
Коментари Харесай

Ваксините на Пфайзер и Астра Зенека са високоефективни срещу индийския щам

 Ваксините на " Пфайзер " и " Астра Зенека " са високоефективни против разновидностите " Делта " и " Капа " на вируса на COVID-19. Данните са оповестени в здравното списание Cell, след изследване на Оксфордския университет. Изследвана е способността на антителата в кръвта на изцяло имунизирани хора да обезвреждат двата типа на вируса.

Изводът - ваксинираните с " Пфайзер " и " Астра Зенека " имат отбрана от над 90% против хоспитализация, при вероятно заразяване с " Делта " разновидността.

Повечето хора не се заразяват въобще, само че има и изключения - в случаите, в които концентрацията на антитела в кръвта е понижена.

Темата разяснява и шефът на американския Национален институт по алергии и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи.

Най-голямата опасност, пред която сме изправени сега, е " Делта " разновидността. Какво знаем за него? Че несъмнено се предава доста по-лесно от останалите разновидности на вируса. А също и, че по-често води до хоспитализация. Добрата вест е, че нашите ваксини са ефикасни против " Делта " разновидността. Тоест - ние имаме инструментите, с които да преборим вируса и би трябвало да ги използваме, сподели Фаучи.

По данни на Световната здравна организация разновидността " Делта " е най-масово разпространяващият се от началото на пандемията. Той е и по-труден за диагностициране, защото измежду някои пациенти, изключително по-младите, първоначално наподобява на лека простуда.

Изследване демонстрира и още, че прекаралите вируса, инфектирани с " Бета " или " Гама " разновидностите му, са по-податливи на наново заразяване и с новия тип.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР