В одите, обграждащи британската територия Бермуда, са отнели живота на

...
В одите, обграждащи британската територия Бермуда, са отнели живота на
Коментари Харесай

Зловещият Бермудски триъгълник

В одите, обграждащи английската територия Бермуда, са лишили живота на над 1000 души. Много кораби и самолети изчезват необяснимо в региона сред Бермуда и Маями, а доста водачи описват смразяващи истории за държанието на компаса им там.

Мистериозните изгубвания и странните истории дават началото на доста тайни истории и като цяло ускоряват злокобното чувство, когато става дума за Бермудския триъгълник.

Ето някои от най-интригуващите и необяснени мистерии, свързани с една най-известните географски точки на Земята.

Според уеб страницата има над 300 корабокрушения на дъното във водите към острова. Мистерия е за какво толкоз доста плавателни съдове са намерили края си във водите към Бермуда.
Полет 19
През 1945 година Група бомбардировачи от военновъздушните сили на Съединени американски щати летят над Бермуда над рутинна подготвителна задача. Петте самолета с общо 14 души в тях изчезват безследно. Според един от водачите е чут по радиото да споделя: „ И двата ми компаса са отвън строя и се пробвам да намеря Форт Лодърдейл, Флорида “. Издирването не дава никакъв резултат, а лодка с екип за претършуване от 13 души също изчезва безследно, до момента в който търси остатъци от полет 19.
Христофор Колумб  Христофор Колумб
Когато Христофор Колумб минава през Карибите при първото си пътешестване, той плава през Бермудския триъгълник. В записките си той написа, че е видял пламък да се врязва в морето и няколко дни по-късно в далечината се е появила странна светлина. Освен това загатва, че компасът му е почнал лудо да се върти в региона.
Мари Селест
Американският търговски транспортен съд „ Мари Селест “ потегля от Ню Йорк на 5 ноември 1872 година Капитан Бенджамин Спуунър Бригс, жена му, невръстната им щерка и още 8 души екипаж са на борда на кораба. Корабът е открит да плава из Атлантика без нито един човек на борда.
Елън Остин
„ Елън Остин “ е транспортен съд, който постоянно пътува сред Лондон и Ню Йорк през Бермудския триъгълник. При едно от тези пътувания през 1881 година „ Елън Остин “среща различен транспортен съд, на който няма никого. В опит да избави изоставения транспортен съд, капитанът на „ Елън Остин “ изпраща на другия транспортен съд няколко индивида от своя екипаж. Два дни корабите плават един до различен, до момента в който не са разграничени от стихия. Изоставения транспортен съд и новият му екипаж в никакъв случай не са открити.

Бермудският триъгълник е лишил живота на над 1000 души, само че все пак остава един от най-натоварените търговски морски направления. Може ли това да основава илюзията за по-чести произшествия тук или в действителност там се случва нещо мистериозно? Този въпрос към момента не е намерил своят безапелационен отговор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР