Настоятелно призоваваме САЩ и техните съюзници да се откажат от

...
Настоятелно призоваваме САЩ и техните съюзници да се откажат от
Коментари Харесай

Москва се ядоса на САЩ заради военни учения в Черно море

Настоятелно призоваваме Съединени американски щати и техните съдружници да се откажат от отработването на военни дейности в Черно море. Всички зараждащи проблеми в района може да бъдат решени от черноморските страни без налагане на външна помощ, разгласи посолството на Русия във Вашингтон. 

" Многонационалните военни учения Sea Breeze – 2021, които ще се състоят на територията на Украйна и в акваторията на Черно море от 28 юни до 10 юли, насърчават милитаристичните настроения в Киев ", се споделя в известието, оповестено в Туитър. 

Според Москва е най-добре ученията да бъдат анулирани, тъй като " мащабът и очевидно нападателният темперамент на  Sea Breeze въобще не подхождат на действителните задания по сигурността в Черноморския район ". В известието се прибавя, че  подобни маневри " покачват риска от непреднамерени произшествия “.

В Западното Черноморие се приготвят американско-украинските учения Sea Breeze 2021, в които с изключение на Вашингтон и Киев ще вземат участие още 10 страни от Северноатлантическия алианс. Ще участват около 4 хиляди военнослужещи, 40 бойни кораба, лодки и спомагателни плавателни съдове, 30 самолета и хеликоптери и повече от 100 единици коли и бронирани машини. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР