Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнали до Комисията по граждански свободи,

...
Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнали до Комисията по граждански свободи,
Коментари Харесай

БОЕЦ сигнализира европейските институции за подслушването на Георги Георгиев и журналисти

Гражданско съдружие БОЕЦ внесе сигнали до Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Европейския парламент и до Европейската комисия по отношение на подслушване на ръководителя на сдружението Георги Георгиев и диалозите му с публицисти, измежду които и нашия сътрудник от ФАКТИ Петър Здравков. За това оповестиха от БОЕЦ в обява във Фейсбук.

"Изискваме от Брюксел и евродепутатите да изпратят група, която на място да откри обстоятелствата, след което да се произнесат с реакция и позиция за това брутално нарушение на човешки и цивилен права! ", упорстват от БОЕЦ.

Припомняме, че след глобите на Съединени американски щати върху български жители по закона "Магнитски " стана ясно, че Европейският парламент ще изпрати 14 евродепутати на задача у нас през есента на тази година, като те ще бъдат определени точно от комисията LIBE. Припомняме, също, че през есента на 2020 година още веднъж комисията LIBE гласоподава да одобри изключителна Резолюция за върховенството на закона и главните права в България, която съдържаше голям брой отрицателни констатации и в която недвусмислено се изрази поддръжка към протестиращите жители. По-късно Резолюцията беше призната и в пленарната зала на Екологичен потенциал.

"В сигнала представяме оповестените от Георги Георгиев от БОЕЦ документи за това, че по искане на СП и с позволение на Специализирания углавен съд е бил подслушван, наблюдаван и записван минимум 4 месеца.

От документите излиза наяве, че при подслушването на Георгиев са следени и слушани извънредно диалозите му с публицисти, като те се трансформират в директни жертви на мракобесието и страховете на мафията на Борисов, Пеевски, Гешев и бандата им ", пишат от БОЕЦ.

"Ще е добре, в случай че и българските служби се раздвижат. Секретността не е опрощение за безучастие и безмълвие, тъй като има механизъм за декласифициране на тази информация и тя да бъде разкрита пред българското общество ", безапелационни са те.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР