Наскоро ООН излезе с поредното си притеснително твърдение, че достигането

...
Наскоро ООН излезе с поредното си притеснително твърдение, че достигането
Коментари Харесай

Катастрофалният ефект на климатичните промени върху животните

Наскоро Организация на обединените нации излезе с следващото си притеснително изказване, че достигането на рисковия предел от 1.5° С над прединдустриалните равнища е на 40% допустимо в идващите пет години.
 Повишаването на температурите в международен мащаб, прогнозата за идващите пет години и близо ли сме до сериозната точка
Близо ли е сериозната точка на световното стопляне

Какво да чакаме

Да, на нас в последно време може да ни звучи неуместно да приказваме за световно стопляне, тъй като постоянно е много по-студено, в сравнение с би трябвало в същото време на годината, само че обстоятелствата са си обстоятелства. Прогнозата до 2026 година не е по никакъв начин положителна и някоя от тези последващи години може да стане най-топлата, откогато се вършат сходни измервания.

Знаем, че следствията от това са доста и кое от кое по-притеснителни. Убеждаваме се от ден на ден и че подхванатите ограничения на локално и световно равнище явно не дават търсения резултат. А още една причина да се тормозим от постигане на сериозния предел е ориста на редица скотски типове, която е сложена на карта поради мъчно намиране на храна и оцеляване .
 Снимка 534150

Според нов отчет на WWF, измененията в климата ще обиден директно и отрицателно 12 основни скотски типа от фауната на нашата планета. Някои от резултатите от надхвърлянето на 1° С над прединдустриалните равнища към този момент могат да се видят във Англия да вземем за пример.

Тъпоклюните кайри , които са морски птици, все по-трудно си намират храна поради повишението на температурата на водите, тъй като въздейства на ракообразните, с които се хранят. Планинските зайци в Шотландия пък са изложени на по-голям риск от хищници, тъй като по-високите температури идват преди козината им да е станала още веднъж от бяла (за зимата) в кафява, с цел да се сливат с околната среда.

Докато стоплянето с 0.5° С над сегашните равнища може да наподобява малко, отчетът открива, че то ще бъде в действителност сериозен проблем за доста типове - в това число снежни леопарди, хипопотами, маймуни и жаби, морски костенурки и корали .
 Снимка 534148

По-топлата вода ще докара до излюпването на най-вече женски морски костенурки, а дефицитът на мъжки екземпляри значи затрудено възпроизвеждане. Черноглавите саймири в Амазония, които спадат към групата на приматите, може да изчезнат изцяло, в случай че се стигне до огромно наводняване в региона.

От WWF акцентират, че климатичната рецесия способства още повече за така и така доста притеснителното изгубване на скотски типове - световните популации в дивата природа са намалели с цели 68% от 1970 година до момента . А повишението на средногодишните температури, което явно не съумяваме да спрем, ни води и до прага на една същинска злополука, предава Guardian.
 Дивата природа, намаляването на популацията на животинските типове и какви са размерите му
Как унищожихме 68% от дивата природа

Наистина притеснителни обстоятелства

От организацията оферират за значима мярка, която би трябвало да се наложи час по-скоро, отбраната на жизненоважни обитания. Колкото повече оголени върхове има и колкото по-замърсена е морската вода, толкоз повече въглероден диоксид ще се отделя в атмосферата , което в допълнение ще покачва температурите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР