Републиканци за България сигнализира за непочистени отпадъци в местност Маломирската

...
Републиканци за България сигнализира за непочистени отпадъци в местност Маломирската
Коментари Харесай

Партията на Цветанов сигнализира за непочистени отпадъци в зона на Натура 2000

Републиканци за България алармира за непочистени боклуци в околност Маломирската кория към този момент повече от половин година. Областният координатор на Политическа партия Републиканци за България - Шумен Гюнай Исмаил е на мнение, че демонстрирането на сходно държание е безконтролно, оповестиха от пресцентъра на партията на Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Ако не бъдат взети незабавни и съответни ограничения е допустимо да станем очевидци на екокатастрофа на мястото на „ скритите “ боклуци, което и към сегашния миг е предпазена зона по Директива 2009/147/ЕО (79/409/ЕЕС) за запазване на дивите птици и Директива 92/43/ЕИО на Съвета от 21 май 1992 година за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна. Този проблем е прочут на необятната общност от месец юни 2020 година, когато се откри бунище в село Маломир, община Върбица, околност Маломирската кория, попадаща в Натура 2000 - Котленска планина (BG0002029).

Последвалата инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен, мощните думи на министър Емил Димитров, че Министерство на околната среда и водите и районните структури ще бъдат безкомпромисни при определяне на сходни действия и уволнението на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен, с цел да бъде затулен казусът и отговорниците за замърсяването не докара до нищо. За премахване на отпадъците не е направено съвсем нищо. Вместо да бъдат почистени, същите са покрити с пръст, като съзнателно е изработен очевиден опит за скритото им депониране, което може да бъде открито при моментна инспекция.

Прави усещане, че не е преценено, че регионът е богат на водни течения, които при прекосяване през отпадъците се замърсяват и се вливат в язовир Тича, който се употребява за питейно-битово водоснабдяване на градовете Шумен, Търговище и Велики Преслав, а по този начин също и за напояване и произвеждане на електрическа енергия чрез Водноелектрическа централа „ Моста “ и Водноелектрическа централа „ Тича “.

На фотография № 1 е видно замърсяването от 27 юни 2020 година, в цялостния му размер, а на фотография № 2 е показано след тридневни опити за замаскирането му – 30 юни 2020 година Снимка № 3 илюстрира обстановката на дата 5 февруари 2021 година, като видимо боклуци няма, а в действителност всичките са прикрито депонирани. Видно е и едно от водните течения вливащи се в язовир Тича.



Oт Политическа партия „ Републиканци за България “ приканват проверяващите органи да се самосезират, като потърсят отговорност на министъра на околната среда и водите, шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Шумен и кмета на община Върбица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР