Язовир Цонево е замърсен с битово-фекални води. Това е станало

...
Язовир Цонево е замърсен с битово-фекални води. Това е станало
Коментари Харесай

Туристически комплекс изхвърля отпадните си води в язовир „Цонево

Язовир „ Цонево ” е нечист с битово-фекални води . Това е станало ясно след инспекция по подаден сигнал на територията на село Дебелец, община Дългопол. В непосредственост до язовира се намира туристически комплекс, който се оказва, че изхвърля отпадъците си води непосредствено във водоема. Местни поданици са обезпокоени от обстановката там, инфомира

Сигнал за замърсяването подава Васил Кирилов. „ Тъй като до момента язовирът беше на по-високо равнище, тръбите не се виждаха. Канализацията им за мръсна вода беше покрита. Сега обаче водата се отдръпна, канализацията остана на изсъхнало и към този момент се вижда. На места е развалена ”, описа той.

Експерти от Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР), Регионалната ревизия по околна среда (РИОСВ–Варна) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) са направили обход към крайбрежието на бент. „ Цонево ”. 

На място е установено, че шахтата за отпадъчни води, е бетонирана и не може да бъде отворена. В непосредственост е открит бутон, посредством който се включва помпа, посредством която по тръба и инсталиран към нея пожарникарски шланг, дълъг към 15м. се изхвърлят отпадъчните води в сухия ръкав на бент. „ Цонево ” в храстовидна растителност. На мястото на заустването се усеща неприятна миризма на битово – фекални води.

На сдружението наемател е направено наставление в неотложно да демонтира помпата, инсталирана в шахтата и да отстрани пожарникарския шланг и тръбата преди него, служещи за изтласкване на отпадъчни води в сухия ръкав на бент. „ Цонево ”, след което в период до 17.08.2020 година да уведоми РИОСВ–Варна. Представителят на компанията е отказал да получи протокола.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР