Кога ще заработи високоскоростното трасе за автобусите във Варна? Кога

...
Кога ще заработи високоскоростното трасе за автобусите във Варна? Кога
Коментари Харесай

Мистика обгръща проекта „Интегриран градски транспорт“ във Варна 


Кога ще проработи високоскоростното трасе за рейсовете във Варна? Кога ще бъде пусната в деяние новата билетна система в морския град и варненци ще пътуват с един билет по две и повече линии? Защо не работят таблата по спирките? На тези и още въпроси през днешния ден не можаха да дадат еднопосочен отговор ръководителите на плана „Интегриран градски транспорт“ във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Любопитството на репортерите остана незадоволено по време на среща, на която бяха показани новите 15 рейса за потребностите на градския превоз в града. Инж. Бистра Димова – началник на плана във втората му фаза, изясни, че занапред в града предстоят още поправки по отношение на реализирането на плана. Втората фаза на „Интегриран градски транспорт“ е на стойност 39 млн.лв.

В идващите месеци варненци ще би трябвало да изтърпят реорганизация на бул. „Осми крайморски полк“ в сектора от бул.“Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, в това число ремонт на пътен възел „Виница“, реорганизация на бул. „Васил Левски“ в сектора от ул. „Подвис“ до бул. „Осми крайморски полк“. От септември стартират поправки и по бул. „Съборни“ и реорганизация на бул. „Народни будители“, който ще стартира от Аспарухов мост и ще стигне до кръговото придвижване на бул. „Мара Тасева“, изясни инж. Димова.

„Интегрирания градски превоз е развой, който се реализира поетапно. Този план цели надграждане на предходния. Аз съм началник на втория стадий, по тази причина не мога да разясня първия. Този втори стадий би трябвало да завърши на 19 януари 2021 година В този стадий е планувано и въвеждането на още четири съставния елемент. Това са осведомителните табла, които ще се слагат на още 50 спирки, кръстовищата по бул. „Сливница“ ще бъдат с видеонаблюдение, което ще направи нова зелена вълна и построяването на 25 интелигентни пешеходни пътеки“, изясни още Бистра Димова.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР