Lifestyle


Светът е футбол за още известно време и Facebook се

Светът е футбол за още известно време и Facebook се ...

... на социалната мрежа се радват на относителен успех. След три сезона от риалити шоуто на ЛаВар Бол, Facebook Watch сключи нов договор с баскетболиста за младежката му лига. Разбира се, поглед към личния живот на Кристиано Роналдо ще бъде съвсем различна история, с оглед на култовия му статус по света.


Има вероятност този материал да ви заварва вече на жълтия

Има вероятност този материал да ви заварва вече на жълтия ...

... е извън възможностите на 99% от читателите (и писателите в този ред на мисли), но само си представете усещането да се носите по плажа в една от тези машини, след което да продължите направо над водната повърхност. Залужава си да помечтаем... цената на тези машини започва от 10 000 долара...


Колегите от Electrec са изровили доста интересно видео в канала VINwiki

Колегите от Electrec са изровили доста интересно видео в канала VINwiki ...

... стойности дори са консервативни. Това нещо ще бъде истинско оръжие" Емил също споменава, че въпреки неговата позиция на тест пилот за Tesla, компанията му е създала главоболия за пуснато видео в Instagram, в което той шофира Roadster. Що се отнася до производството на въпросната кола, Емил казва само "Имайте вяра".Много фенове на футбола се опитват да отгатнат предварително кой

Много фенове на футбола се опитват да отгатнат предварително кой ...

... цял свят нови начини за директен достъп до футболното събитие на годината през Viber. Заменянето на бялата дъска с ранглиста в чата и разпалването на огъня на съревнованието с груповите съобщения, олицетворят новаторското мислене, което предлагаме на нашите потребители във Viber“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.


Световното първенство по футбол започва след броени дни и стотици

Световното първенство по футбол започва след броени дни и стотици ...

... и (най-вероятно поради други ангажименти) ще разчитат на радиопредававания… Анализаторите припомнят данни от FIFA, че Световното първенство по футбол през 2014 г. е привлякло 3,2 млрд. телевизионни зрители. Финалът между Германия и Аржентина пък е бил гледан от 1 млрд. души, 795 млн. от които са били в домовете си.


Технологиите се развиват с такива темпове, че вече сме свидетели

Технологиите се развиват с такива темпове, че вече сме свидетели ...

... базовите смарт телевизори Philips модели 2018 – от серия 5800 до серия 6800. Бърза и интуитивна, операционната система предлага лесен достъп до галерията с приложения на Philips и едни от най-популярните приложения, като YouTube, Netflix или Amazon Prime Video. Позволява и споделяне на съдържание от таблет или телефон през Miracast.Ако сте фенове на дроновете и сте се надявали да

Ако сте фенове на дроновете и сте се надявали да ...

... като цяло. САЩ например в момента все още са на ниво обмисляне на възможността за по-свободни правила, които практически биха освободили въздушни коридори за безпилотните апарати. В същия момент, кампанията на официален Пекин "Произведено в Китай 2025" вече предоставя грантове, инвестиции и заеми за подпомагане на технологичните иновации в областта. 


Миналата година от

Миналата година от "Волво" обявиха, че от 2019 нататък всички ...

... хибридни или изцяло електрически. Хонда не останаха по-назад като обявиха още през 2016, че до 2030 предстои две трети от предлаганите от тях автомобили да бъдат електрически. На този етап от Волво все още не са успели да предоставят изцяло електрическа кола, това предстои да се случи през следващата година.


Ако разделителната способност от 8,294,400 пиксела на домашния ви телевизор

Ако разделителната способност от 8,294,400 пиксела на домашния ви телевизор ...

... и Тайван, този 8K дисплей ще се продава в цяла Европа в края на април за 11,199 евро. Това се предполага да е разумна цена за модел, който поддържа видео формат без реално съдържание, без възможност да бъде предаван по повечето широколентови мрежи и който не се побира на Blu-ray дискове.


Виртуалната реалност (VR) изглежда позатихна напоследък в технологичните новини, но

Виртуалната реалност (VR) изглежда позатихна напоследък в технологичните новини, но ...

... фотореалистични, други са анимационни - интересното е, че Samsung не само дистрибутира заглавията в своята VR мрежа, но и финансира изработката им.  Ако разполагате с Gear VR очила, можете да отидете в Oculus онлайн магазина и да потърсите услугата Samsung VR Video. В раздел Featured се намира въпросният Pilot Season.


През голяма част от изминалото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха

През голяма част от изминалото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха ...

... че създателите на сериала ще черпят вдъхновение и от тук. Налице са и книги, съставени на базата на недовършени творби и бележки на Джон Р. Р. Толкин… Засега е ясно кой ще продуцира сериала, кой ще пише сценария, както и кои актьори ще видим на екрана. Ще следим за новини!Илон Мъск и компания адресираха един от най-дразнещите проблеми в

Илон Мъск и компания адресираха един от най-дразнещите проблеми в ...

... Model 3. Това е новото наличие на възможност да бъдат регулирани страничните огледала с помощта на вече споменатите скрол бутони на волана. Изглежда Tesla са решили да обърнат по-голямо внимание на безопасността, а това е става възможно благодарение на уникалната система за софтуерни подобрения и промяна на функционалността на автомобила.


Изпратихме още един

Изпратихме още един "ден на лъжата". По това време Интернет ...

... не по-малко култово.   Snapchat се подиграват на Facebook Нямаше как Марк Цукерберг и компания да не отнесат доста шеги на 1-ви април предвид наскоро разразилия се скандал с изтичането данните на десетки милиони потребители. Конкурентите от Snapchat създадоха филтър, който прави така, че сякаш руски ботове харесват постовете ви.


След края на първи сезон на касовия HBO сериал Westworld

След края на първи сезон на касовия HBO сериал Westworld ...

... и Земята и прочее. Допълнителен бонус е саунтрака и пиано версията на класиката Heart-shaped Box на Nirvana, която може би ще видим в шапката на новия сезон. Така или иначе, не ни остава много да чакаме - първия епизод от сезон 2 на Westworld ще бъде излъчен на 22-и април.


От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с автомобилен дизайн -

От десетилетия компанията Pininfarina е асоциирана с автомобилен дизайн - ...

... 140kWh пакет батерии. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под 3 секунди. Останалите модели ще бъдат конкуренция на Porsche Cayenne SUV и Macan. Вътрешни източници твърдят, че официално тези промени в компанията ще бъдат обявени по време на състезанието от Formula E в Рим на 14-и април.


Преди няколко седмици дискутирахме стоковата фотография и споделихме съвети и

Преди няколко седмици дискутирахме стоковата фотография и споделихме съвети и ...

... ви (при скала от 1 до 5), толкова повече снимки ще можете да качвате. Плащанията се извършват при минимум достигнати 100 долара. Dreamstime е основният доставчик на изображения за Google Ads; ако вашето творчество се ползва там, ще получите 2 долара за не-ексклузивна снимка и 2.20 долара за ексклузивна такава.Преди да побързате да обвините видеоигрите за насилието - малко

Преди да побързате да обвините видеоигрите за насилието - малко ...

... фаталният инцидент се е случил в събота, когато момичето е отказало да даде джойстика на брат си.  Не е ясно какъв вид оръжие е използван, нито защо момчето е имало достъп до него. Момичето е починало по-късно в болница в Мемфис от масивен мозъчен кръвоизлив в следствие от огнестрелната рана. 


Още една новина от технологичната черна хроника. Четирима души са

Още една новина от технологичната черна хроника. Четирима души са ...

... арестувани в домовете си, а една жена - в голяма барака в град Веркендам, където е произвеждала не само споменатите фалшиви касети за Nintendo, но и такива за Famicon, както и касети за принтери. След като били зареждани с дрога, касетите са били изпращани към Сингапур, Австралия и Нова Зеландия.


Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти предимно

Настоящото електрическо портфолио на японците от Nissan се върти предимно ...

... отнася до електромобилите - очакват се осем модела до 2022-а година. И докато французите доста открито споделят информация за моделите си, до този момент Nissan бяха доста тихи. Новата информация за електрическия SUV показва, че японците също се движат по течението, което в се носи към електрическо бъдеще на автомобилите.


Spotify разполага с гласово търсене, но то работи единствено чрез

Spotify разполага с гласово търсене, но то работи единствено чрез ...

... има логика - в момента компанията зависи от трети страни за гласови команди посредством Spotify Connect. Ако компанията наистина се гмурне в бизнеса с умни колонки и подобни аксесоари, ще има нужда от собствена система, за да не разчита на третите страни, които ще се превърнат в нейни директни конкуренти.


Заглавието наистина звучи като извадено от ракламна брошура на модерна

Заглавието наистина звучи като извадено от ракламна брошура на модерна ...

... Ако обаче, че става дума за публични личности или други звезди, знаменитости, политици и прочее, подобна платформа няма да е особено добра идея.  В момента VIT и SpankCoin събират дарения под формата на Ethereum, а повече за интересното приложение на блокчейн технологията можете да разберете от официалния сайт на компанията.Официалният каталог от емотикони включва доста интересни предложения - като

Официалният каталог от емотикони включва доста интересни предложения - като ...

... на предложението, но историята показва, че подобни промени са възможни и не отнемат много време и усилия - през 2015-а консорциумът добави емотикони на еднополови двойки. Едва ли Tinder има кой знае какви безкористни и алтруистични подбуди за подобна промяна. Компанията просто търси медийно внимание и репутация като прогресивно приложение. 


Scania - дъщерната марка на Volkswagen - обяви, че изцяло

Scania - дъщерната марка на Volkswagen - обяви, че изцяло ...

... огромна компания с опит при най-масовия транспорт - стъпката говори за сериозни намерения в сферата на изцяло електрическите превозни средства. Електрическите автобуси са не само по-екологични, но и по-евтини както за експлоатация, така и за поддръжка. Scania се надява да покаже на практика всички тези ползи с тези три автобуса.


Porsche много добре знаят, че техният електромобил Mission E ще

Porsche много добре знаят, че техният електромобил Mission E ще ...

... Tesla няма (новият Roadster може да промени това). Немската компания е изключително сериозна в плановете си за електрическо бъдеще. За това говори фактът, че Porsche екипира всички 189 дилъра в САЩ с 800-волтови зарядни станции и в момента работи с други организации, за да предостави дори повече места за зареждане. 


Фотографията не е лесна работа. Да хванеш забележителна снимка не

Фотографията не е лесна работа. Да хванеш забележителна снимка не ...

... че дори и предлагат приложения това да се случва по-бързо и лесно. Но за големите имена в бранша, като iStock и Getty Images, това няма да е достатъчно. Те предпочитат про снимки направени от про апаратура. Следва продължение, в което ще разгледаме най-популярните сайтове, където можете да продавате снимките си...


Малка инженерна компания от Япония постигна това, което Илон Мъск

Малка инженерна компания от Япония постигна това, което Илон Мъск ...

... масово производство скоро, а обема е 50 автомобила. Цената обаче е доста солена, но ускорението не е евтино. Говорим за над 4 милиона долара за едно такова японско бижу. Ето че електромобилите вече сериозно навлизат и в по-спортните сфери и могат да бъдат освен екологични и тихи - изключително бързи.Преди време ви споделихме, че се огранизира едно много интересно

Преди време ви споделихме, че се огранизира едно много интересно ...

... което ще оценява проектите ще бъде обявено само след седмица! Победителите ги очакват страхотни награди изненади! Наградите са в 4 категории: Спортни Технологии; Екип "Предизвикай", Спортни Иноватори и най-голямата награда е в категория ВИЗИЯ - СПОРТНИ ТЕХНОЛОГИИ. УЧАСТВАЙТЕ! Повече информация на сайта http://sports-hackathons.org/bg , FB и страницата в Twitter https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.


Porsche и Audi имат история при споделянето на автомобилни компоненти

Porsche и Audi имат история при споделянето на автомобилни компоненти ...

... за сериозния фокус на големите автомобилни производители към електрическото бъдеще. Технологията е много по-ефективна от двигателите с вътрешно горене и вредните емисии са на практика нула. Ако не броим батериите, разбира се, които остават тежкият камък, вързан за врата на електромобилите. Очакваме развитие в тази сфера през следващите няколко години.


Мина доста време от последната серия на касовото заглавие на

Мина доста време от последната серия на касовото заглавие на ...

... роботите са решили да прочистят парка от човешко присъствие и да изградят собствен свят по техни правила. За целта очевидно ще бъдат използвани всички налични средства - включително и роботизираната фауна в атракциона. Дали ще успеят и как ще се развие втория сезон на Westworld, ще разберем на 22-и април.


В последно време изглежда сякаш електрическите автомобили ще спечелят битката

В последно време изглежда сякаш електрическите автомобили ще спечелят битката ...

... Hyundai не смята да комерсиализира подобни автомобили до 2021-а година, а напълно автономните модели ще се появят едва в началото на 2030-а. Повечето от тях, също така, ще бъдат електрически, а 5G мрежите все още не са достатъчно развити, за да очакваме гигабитови комуникации в автомобилите в скоро време.   


Nintendo представи днес много интересен експеримент, наречен Nintendo Labo -

Nintendo представи днес много интересен експеримент, наречен Nintendo Labo - ...

... на потребителите да построят и управляват роботизиран костюм с визьор, раница и ръкавици, за да контролират робот на екрана на конзолата. И двата комплекта идват с необходимите парчета картон и софтуер, но можете да добавите 10$ за комплект специални лепенки и стикери, с които да добавите малко индивидуалност към сета.


Мнозина от вас може би си спомнят с носталгия края

Мнозина от вас може би си спомнят с носталгия края ...

... промоции правят игрите в клуба достъпни дори за ученици с ограничен бюджет за "закуски". Ако искате да поритате на Fifa18 - цената за четирима е 10 лв на час. Искрено пожелаваме успех на момчетата и се надяваме сбъднатата им мечта да има дълъг и успешен живот. Мариян СлавовСнимки: Александър Главчев


На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на

На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на ...

... предприемачеството и най-вече развитието на ключови за младите хора - умения за общуване, дигитални умения, работа в екип и креативност с фокус към спорта. Регистрацията за участие и темите за разработване на проекти ще бъдат обявени на 10 февруари на сайта: http://sports-hackathons.org/ Повече информация на сайта и FB страницата https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.


Преди няколко дни ви препоръчахме повече от дузина новогодишни хай-тек

Преди няколко дни ви препоръчахме повече от дузина новогодишни хай-тек ...

... в моментите на лек сън, за да се чувствате по-бодри още от леглото. Няма как да не споменем, че ZEEQ притежава интелигентни сензори, които засичат хъркане. При такова положение, се активира серия от вибрационни мотори, които нежно ще ви притиснат, за да нагласите позицията си, така че да не хъркате.


Nissan планира да има напълно автономна флотилия от таксита до

Nissan планира да има напълно автономна флотилия от таксита до ...

... машини са всъщност модифицирани електрически Nissan Leaf и вече бяха тествани във Великобритания. Улиците на Токио обаче могат да се окажат по-сериозно предизвикателство от тихите английски провинциални шосета. Желаещите да се запишат за тест на услугата могат да го направят до 15-и януари - разбира се, ако живеят в Япония.


Отново дойде това време от годината, когато трябва да мислим

Отново дойде това време от годината, когато трябва да мислим ...

... метър, но за малчуганите ще е идеалното занимание за часове наред.   Писта с колички Hot Wheels Criss Cross Crash Коя е най-забавната част от играта с детски колички? Ами, това да ги разбивате! А ако за целта имате и шантава писта, тогава купона ще се вихри до късно вечер.


Вярвате или не, Fisker не се занимават само с електрически

Вярвате или не, Fisker не се занимават само с електрически ...

... за края на 2018-а. Първоначално маршрутките ще бъдат част от спецално изграден от Hakim Unique умен град, след което компанията ще се опита да ги внедри и глобално. Най-голямото предизвикателство е да бъдат намерени градове и транспортни звена, които да поемат риска да пуснат самоуправляеми превозни средства в реална среда.


Още през агуст Агенцията за защита на околната среда в

Още през агуст Агенцията за защита на околната среда в ...

... пробег, така и със скорост и възможност за изкачване на големи наклони с постоянна скорост. На същото събитие Илон Мъск показа и новия Tesla Roadster, който предизвика фурор с невероятните си спецификации - ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и пробег от 1000 км се едно зареждане.


  Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се

  Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се ...

... малък, което е свеждало приложението им до институции като болници, полицейски управления и др. Днес практически всеки мобилен телефон ще ви даде по-добри SMS и мейл възможности от който и да е пейджър, така че… кога за последно видяхме този динозавър? А, да – на колана на доктор Форман. 1 2 3 4 5 6 


Каква полза за човека, ако спечели целия свят, но изгуби душата си?—

Каква полза за човека, ако спечели целия свят, но изгуби душата си?— ...

... бизнес анализаторите са доста по-надеждни от футуролозите и философите, следователно само няколко години ни делят от по-масовото разпространение на тази все още екзотична  технология. Дали виртуалната реалност ще помогне на обикновения човек да спечели целия свят и какво точно ще загуби в отплата за това, предстои да разберем. Мариян Славов


На 15-ти октомври космическият апарат на НАСА Касини (Cassini) щеше

На 15-ти октомври космическият апарат на НАСА Касини (Cassini) щеше ...

... струва 3.9 млрд. долара. Тази цифра включва 2.5 млрд. за построяването на кораба и изстрелването му, както и 1.4 млрд. които са били изразходвани от персонала следящ и отговарящ за полета в последвалите 20 години. - Повече от 250 учени от цял свят продължават да анализират данните получени от Касини.


Дни преди своя втори рожден ден, детският научен център в

Дни преди своя втори рожден ден, детският научен център в ...

... портала е да се развие като платформа за практични интерактивни учебни дейности, които учителите да използват в час. My Muzeiko е разработен от компанията Indeavr и екип на детския научен център с технологичната подкрепа на VIVACOM. Информационното съдържание на платформата се подготвя с подкрепата на БГ Наука и BBC Знание.


На 18.09 (понеделник) в 20:00 вечерта се отвори записването за

На 18.09 (понеделник) в 20:00 вечерта се отвори записването за ...

... да разберете своевременно за новостите около турнира, изненадите, които сме ви приготвили и всички други страхотни възможности, които се крият някъде Вътре в Бурята. Into the Storm е първият турнир от поредицата OVERCHARGE турнири, които ще се проведат до края на годината. Следете новостите около турнирния цикъл в страницата на OVERCHARGE - http://esports.bg/overcharge/.


BMW обмисля дали да не замени автоключовете с мобилно приложение,

BMW обмисля дали да не замени автоключовете с мобилно приложение, ...

... BMW, Mercedes-Benz (собственост на Daimler) и Volkswagen, залагат елекрическите возила да осигурят над 25 процента от продажбите им през следващото десетилетие. Германските производители се опиват да намалят разходите, за да компенсират по-ниските печалби от електромобилите, които според базираната в Щутгард Daimler, ше донесат едва половината от приходите на конвенционалните модели.