Световното първенство по футбол започва след броени дни и стотици

...
Световното първенство по футбол започва след броени дни и стотици
Коментари Харесай

Световното по футбол – една от последните крепости на телевизията



Световното състезание по футбол стартира след броени дни и стотици милиони почитатели по целия свят ще “залепнат” пред екраните, с цел да гледат откриващата среща сред Русия и Саудитска Арабия. Какви обаче ще бъдат въпросните екрани?

Според анализатора Statista макар пролиферацията на мобилните устройства Световното по футбол продължава да бъде една от последните замъци на телевизионните излъчвания онлайн. От там цитират анкета на Ipsos, съгласно която 62% от феновете ще предпочетат точно тв приемника, с цел да гледат идните дуели.

Прочетете още: Всички мачове от Световното по футбол през 2018-та ще се предават в 4K

Едва един от четирима запитани ще следи срещите онлайн и още по-малко (13%) ще употребява за задачата мобилно устройство. 6% от запитаните пък ще са напълно ретро и (най-вероятно заради други ангажименти) ще разчитат на радиопредававания…

Анализаторите напомнят данни от FIFA, че Световното състезание по футбол през 2014 година е привлякло 3,2 милиарда телевизионни фенове. Финалът сред Германия и Аржентина пък е бил гледан от 1 милиарда души, 795 млн. от които са били в домовете си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР