През голяма част от изминалото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха

...
През голяма част от изминалото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха
Коментари Харесай

Всичко което знаем за предстоящия сериал по Властелинът на пръстените



През огромна част от миналото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха да намерят нещо, което да бъде съизмеримо с калибъра на известния сериал Игра на тронове. От Amazon смятат, че са го разкрили – Властелинът на пръстените.

Съобщава се, че колосът, прочут най-вече в областта на онлайн търговията, е похарчил впечатляващата сума от 250 млн. $, с цел да получи правата да сътвори сериал, разрастващ се в Средната земя, измислена от английския публицист Джон Р. Р. Толкин. Компанията е окуражена да снима няколко сезона с евентуална опция за разклоняване на действието в паралелни предици.

Прочетете още: Нов филмов откъс на втория сезон на Westworld демонстрира детайлности за Shogunworld

Кога да чакаме сериала?
Не знаем. Единственото, което е знае се, че Amazon са придобили правата през ноември 2017 година От това може да се допусна, че до появяването на сериала ще мине много време. Някои спекулират, че допустимо това да се случи към края на 2019 година Ние обаче по-скоро бихме заложили на 2020-та… най-рано.

Всъщност, по данни на The Hollywood Reporter, договорът задължава Amazon да стартира основаването на продукцията до две години – т.е. до ноември 2019 година

Разбира се, всичко ще бъде предавано посредством платформата за поточно видео Amazon Prime – услугата посредством която колосът се пробва да конкурира Netflix. Достъпът до наличието в нея коства по 9 $ на месец. Налице е обаче опция за безвъзмезден едномесечен тест. Според клюки компанията работи и върху безвъзмездна версия на платформата, която щяла да се устоя от реклами.
Какво ще се случва в сериала?
Тук също не знаем съвсем нищо. Сигурно е обаче, че сериалът ще се концентрира върху нови истории и герои, като действието ще се развива преди Задругата на пръстена. От Amazon не разясняват дали това значи преди, след или по време на събитията от романа Хобитът.

Известно е обаче, че Amazon “могат да употребяват материали от филмите”, като има късмет даже Питър Джаксън (режисьорът на последната кинопоредица по романите на Толкин) да заеме ролята на изпълнителен продуцент. Може да се заключи, че действието на бъдещия сериал ще се развива в същата галактика, в която са и филмите, т.е. едва ли ще става дума за нов старт.

От Tolkien Estate, юридическото лице, ръководещо активите на писателя, разясняват, че Amazon ще “покаже на екрана до момента неразработвани истории, основани на истинските ръкописи на Толкин”.

Налице е една творба на писателя, която досега не е получила кино акомодация – Силмарилион. Тя обаче е разграничена на разкази и разказва огромен интервал от време, което прави основаването на филми по нея много сложна задача. Разбира се, бихме могли да предположим, че основателите на сериала ще черпят ентусиазъм и от тук.

Налице са и книги, формирани въз основата на незавършени произведения и бележки на Джон Р. Р. Толкин…

Засега е ясно кой ще продуцира сериала, кой ще написа сюжета, както и кои артисти ще забележим на екрана. Ще следим за вести!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР