9996 са новозаразените с COVID-19 в България за последното денонощие.

...
9996 са новозаразените с COVID-19 в България за последното денонощие.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Омикрон доведе до COVID рекорд в България, въвеждат нови мерки в Пловдив

9996 са новозаразените с COVID-19 в България за последното денонощие. Новият по-заразен вариант на вируса докара до безспорен връх по нови случаи, а упованията са те да се подвигат от ден на ден.

В Пловдив новите случаи са 737, като измежду тях има 69 възпитаници и 11 в детски градини. От днешните проби, които данни се чакат след среднощ всеки втори позитивен е бил от Раковски. Сред инфектираните е и кметът Павел Гуджеров.

Поради растежа на болни през днешния ден щабът в Областна администрация организира съвещание, на което се взе решение да се вкара нова мярка – прекъсване на плановия банкет в лечебните заведения.

Министърът на образованието акад. Николай Денков ще предложи спомагателни почивни дни сред двата периода на образователната година - в седмицата от 31 януари до 4 февруари. По този метод учениците няма да влизат в учебните заведения общо девет календарни дни. Предложението ще бъде разисквано на отраслов съвет в петък.

Ежемесечни срещи на работните групи по договарянията със Северна Македония, самолетна линия София- Скопие, общи туристически пакети, завършек на езика на омразата. Това са първите сделки сред България и Северна Македония, които бяха реализирани при визитата на премиера Кирил Петков с новия му сътрудник Димитър Ковачевски.

Пловдив е повишен с 1192 души за последните 12 месеца. Това демонстрират формалните данни от ГРАО за записаните жители по непрекъснати и сегашни адреси. Данните са разнообразни от тези, които ще бъдат оповестени от преброяването по-късно тази година.

Собственичка на верига русенски аптеки и брачна половинка на шефа на групата на ГЕРБ в общинския съвет в града беше убита и разчленена от двама бандити. От прокуратурата оповестиха, че двамата мъже са арестувани и са създали признания.

Пловдивският апелативен съд удостовери присъдите на татко и наследник Боюклиеви, наказани за убийството на бизнес колегата си в Нареченски бани.

Имотите в квартал „ Каменица”, които Община Пловдив има намерение да продаде на търг или право на обезщетение, да станат повърхност за озеленяване и да се облагородят. Това ще предложи районният кмет на „ Източен” Иван Стоянов по време на разглеждането на Годишната стратегия за предписание с общинска благосъстоятелност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР