99-годишна жена от троянското село Черни Осъм успя да пребори

...
99-годишна жена от троянското село Черни Осъм успя да пребори
Коментари Харесай

Добра новина! 99-годишна жена от Троянско пребори коронавируса

99-годишна жена от троянското село Черни Осъм съумя да пребори COVID-19, предава NOVA.
Василка Ковачева остана в болница единствено девет дни и от седмица е у дома на домашно лекуване. И лекари, и хората от района, чакат 100-ият й рожден ден през месец март, следващата година.
Василка от седмица е у дома под карантина. За нея се грижи специфичен човек, обезпечен от кметството, който ни даде фрагменти с първите й думи, откакто беше изписана от Коронавирус отделението на белодробната болница. Сега старата жена е заредена с оптимизъм.
„ А-а-а, следващата година, през март ще направя 100 години”, радва се Василка Ковачева. Всичко стартира през първите дни на декември. Личният доктор на дамата идва в дома й и регистрира висока температура, както и признаци на COVID-19.
“Спешна помощ пристигна и я взе с кола за спешна помощ. В троянската болница откриха позитивен тест за ковид, след което беше настанена в белодробната болница, където изкара нужния престой”, споделя кметът на с. Черни Осъм Марин Сираков.
В профилираната белодробна болница одобряват 99-годишната Василка с терзание, поради възрастта й и съпътстващите й болести. „ Трябва да имаме поради, че е с исхемична болест на сърцето, хипертоник - неща, които в допълнение усложняваха процеса на лекуване. Но тя усмихната напусна нашата болница’, показа доктор Цветомила Дудевска, шеф на белодробната болница в Троян.
Василка е изписана на деветия ден в устойчиво положение. „ Да, за девет дни, което и нас ни изненада, тъй като имахме по-млади пациенти, които се наложи да се лекуват по-дълго време”, споделя доктор Дудевска.
И жителите на троянското село непрекъснато разясняват новината за оздравялата стара жена. „ Възхищавам й се. Не единствено на баба Василка, само че и на другия по-възрастен от мен. Аз ходех при тези хора и не ме хвана короната. Доктора ме пита - по какъв начин си с короната? Аз му споделям - тя ме отминава и аз я заобикалям”, споделя жителката на Черни Осъм Вяра Мутафова.
Сега, най-възрастния гражданин на балканското село Черни Осъм, се възвръща. „ Надяваме се, че откакто минат тези неща и след седмица, две-три, ще я забележим на улицата”, оптимистично надъхан е кметът на селото Марин Сираков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР