9897 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената

...
9897 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената
Коментари Харесай

След акция на МВР: Пияните и дрогирани шофьори по пътищата ни не намаляват

9897 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 12 836 водачи и пасажери. Съставени са 2812 фиша и 743 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и деветима - с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат девет водачи, седмина са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор “ са тествани 2570 МПС и 2972 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 794 фиша и 140 АУАН. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Четирима са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР