981 лица са преминали през ковид зоните в общинските Диагностично-консултативни

...
981 лица са преминали през ковид зоните в общинските Диагностично-консултативни
Коментари Харесай

981 лица са преминали през ковид зоните във Варна за две седмици

 981 лица са минали през коронавирус зоните в общинските Диагностично-консултативни центрове във Варна в последните две седмици - от 11-ти до 24-ти октомври, оповестяват от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна.

Най-много - 372 души, са прегледани в ДКЦ II " Свети Иван Рилски “ в Аспарухово.  Направени са 345 теста, от които 129 са позитивни. 36 лица са ориентирани за рентгенография на бял дроб, открити са 3 пневмонии. Шест лица са ориентирани за хоспитализация.

В ДКЦ I " Света Клементина “ са осъществени 224 прегледа, направени са антигенни проби, от които 72 са позитивни. В бранш " Образна диагностика “ са направени 680 рентгенови фотоси и са открити 130 пневмонии и 229 перибронхитни промени.

В ДКЦ III - Варна са прегледани 264 лица с грипоподобни недоволства. Направени са 224 бързи антигенни проби, от които 86 са позитивни. В бранш " Образна диагностика “ са направени 316 рентгенографии на бял дроб и са открити 196 пневмонии.

В ДКЦ V " Света Екатерина “ са минали 121 души за обзор, направени са 37 антигенни теста, от които 14 са позитивни. Направени са 17 рентгенови фотоси.

Продължава да действа публична Viber общественост на Община Варна за подаване на бърза и директна информация към жители, обвързвана и с разпространяването на COVID-19. Каналът дава настоящи данни от РЗИ - Варна, както и друга потребна информация за противоепидемични ограничения, местата и опциите за диагностика и лекуване, напомнят от дирекция " Здравеопазване “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР