95-годишният Хенри Кисинджър, смятан за гуру на световните лидери в

...
95-годишният Хенри Кисинджър, смятан за гуру на световните лидери в
Коментари Харесай

Кисинджър: САЩ и Китай могат да избегнат катастрофата в търговията

95-годишният Хенри Кисинджър, считан за гуру на международните водачи в региона на външната политика, е „ сдържан оптимист “ за връзките сред Китай и Съединени американски щати и счита, че могат да избегнат един по-широк спор, който ще унищожи настоящия международен ред, осведоми организация Блумбърг. Легендарният посланик е приказвал на Форума „ Нова стопанска система “, проведен от Bloomberg Media Group в Тайван.

Според Кисинджър американските и китайските договарящи по въпросите на търговията би трябвало да избегнат „ затъване в блатото “ на детайлите и първо да си изяснят задачите, които желаят да реализират и какви отстъпки могат и не могат да създадат.

“Ако международният ред стане подвластен от непрестанно спорове сред Съединени американски щати и Китай, рано или късно рискът да излезе от надзор е огромен “, счита Кисинджър. “Някои несъгласия са явни, само че и двете страни би трябвало да признаят, че задачата им би трябвало да бъде признание на обстоятелството, че един фундаментален спор сред тях ще унищожи вярата за международен ред. Мисля, че тази цел може да се реализира и съм сдържан оптимист в това отношение “.

Според него американците имат потребност да научат, че не всяка рецесия се предизвиква от неприятно желание, а Китай – да излезе оттатък модела на водеща велика мощ в Азия.

“Светът ще придобие ужасна форма ”, в случай че Съединени американски щати и Китай разрешат комерсиалните тематики да прераснат в стратегически спор.

„ Мисля, че имаме съществени тласъци да избегнем злополуката “, е декларирал пред медията индивидът, който приготви доближаването сред двете страни като държавен секретар на президента Ричард Никсън преди повече от четири десетилетия и оттогава е непрекъснат консултант на всички американски президенти./clubZ.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР