95-ата церемония по раздаване на най-престижните кино награди се проведе

...
95-ата церемония по раздаване на най-престижните кино награди се проведе
Коментари Харесай

„Всичко навсякъде наведнъж“ стана големият победител в наградите „Оскар“

95-ата гала по разпределяне на най-престижните кино награди се организира тази нощ. Водещ тази година бе Джими Кимел, а церемонията се организира в спектакъл „ Долби “ в Лос Анджелис.

За първи път от 1961 година насам аленият килим, на който звездите показват елегантната си визия, е в цвят „ шампанско “. Завесите и другите детайли от декора обаче си остават в червен цвят.

„ Знам, че това да сте тук, е сбъдната фантазия. Тази година най-сетне излязохме от домовете си и гледахме филми в киносалоните “, по този начин Джими Кимел откри 95-ата гала по разпределяне на „ Оскар “.

„ Ако някой извърши някакво деяние на принуждение, ще получите „ Оскар “. Имаме и екип за сериозни обстановки. Ако желаете да извършите смешка и да ме ударите, би трябвало да минете през няколко индивида – би трябвало да се биете с Мишел Йео, със Спайдърмен (в чиято роля влезе Андрю Гарфийлд), с Мандалореца (в ролята Педро Паскал) “, пошегува се Кимел във връзка със абсурда от предходната година, когато Уил Смит удари пестник на тогавашния водещ на церемонията – Крис Рок, откакто той направи неудачна смешка по адрес на дамата на Смит.

Актрисата и певица София Карсън и текстописецът Даян Уорън извършиха онлайн по време на церемонията номинираната за „ Оскар “ ария Applause от кино лентата „ Кажи го като жена “. Това е 14-а номинация за „ Оскар “ на Уорън.

Христо (бел. а. – Христо Грозев, който взе участие в основаването на кино лентата „ Навални “), ти рискува всичко, с цел да разкажеш тази история. Това сподели режисьорът на документалната лента за Алексей Навални – Даниъл Роър, когато излезе на сцената дружно с част от екипа на продукцията, с цел да получи „ Оскар “ за най-хубав документален филм. Българският публицист Христо Грозев е част от екипа на кино лентата „ Навални “. „ Има един човек, който не можеше да е тук довечера – Алексей Навални. Алексей, не би трябвало да се опасяваме да опонираме на диктатора “, сподели още той. „ Съпругът ми е в пандиза, тъй като споделя истината. Алексей, бленувам си за деня, когато си свободен и когато нашата страна също е свободна “, сподели брачната половинка на съветския опозиционер Юлия Навални.

По мотив на това, че филмът „ Баншите от Инишериин “ получи 9 номинации за „ Оскар “, водещият Джими Кимел се появи с магаре на сцената. „ Това е магарето Джени от „ Баншите от Инишерин “, особено я качих на аероплан от Ирландия “, шеговито сподели водещият.

Лейди Гага написала песента за „ Топ Гън: Маверик “ в мазето. Това сподели тя малко преди да извърши онлайн номинираната за „ Оскар “ за най-хубава истинска ария Hold My Hand.

Бременната Риана извърши Lift Me Up – номинираната за най-хубава истинска ария от кино лентата „ Черната пантера: Уаканда вечно “.

Лени Кравиц уважи с прочувствено осъществяване всички артисти, режисьори и хора, които са се занимавали с киноизкуството, изгубили живота си.

„ Значи по този начин наподобяват нещата, когато си сбъднеш фантазиите “, сподели Брендън Фрейзър, откакто взе статуетката за най-хубава мъжка роля във кино лентата „ Китът “. „ Започнах педи 30 години в този бизнес, нещата не ми се получаваха елементарно и по тази причина желая да ви благодаря за признанието “, добави още той.

С дълги овации гостите посрещнаха Мишел Йео на сцената, когато получи „ Оскар “ за най-хубава женска роля. „ За всички момченца и момиченца, които ме гледат довечера, това потвърждава, че когато мечтаеш огромни неща, те се случват “, сподели тя и посвети статуетката на всички майки по света.

„ Всичко на всички места едновременно “ стана огромният победител на Оскарите, откакто получи най-голямото отличие за най-хубав филм.

Ето кой завоюва „ Оскар “:

Най-добър филм: „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добра женска роля: Мишел Йео, „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добра мъжка роля: Брендън Фрейзър, „ Китът “

Най-добър режисьор: Даниел Куан и Даниел Шайнърт, „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добър артист в поддържаща роля: Ки Хи Куан, „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добра актриса в поддържаща роля: Джейми Лий Къртис, „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добър пълнометражен документален филм: „ Навални “

Най-добър късометражен документален филм: The Elephant Whisperers

Най-добър късометражен филм: An Irish Goodbay

Най-добро операторско майсторство: Джеймс Френд, „ На Западния фронт нищо ново “

Най-добър грим и прическа: Ейдриън Моро, Джуди Чин и Ан Мари Брадли, „ Китът “

Най-добри костюми: Рут Картър, „ Черната пантера: Уаканда вечно “

Най-добър анимационен филм: „ Пинокио на Гийермо дел Торо “

Най-добър анимационен късометражен филм: The Boy, the Mole, The Flying Sailor

Най-добър чуждоезичен филм: „ На Западния фронт нищо ново “, Германия

Най-добър дизайн на продукция: Крисчън М. Голдбек и Ернестин Хипър, „ На Западния фронт нищо ново “

Най-добра музика: Волкър Бъртълман, „ На Западния фронт нищо ново “

Най-добри образни резултати: „ Аватар: Природата на водата “

Най-добър автентичен сюжет: „ Всичко на всички места едновременно “

Най-добър приспособен сюжет: Сара Поли, „ Жените приказват “

Най-добър тон: „ Топ Гън: Маверик “

Най-добра истинска ария: Naatu Naatu, RRR

Най-добър монтаж: Пол Роджърс, „ Всичко на всички места едновременно “
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР