93 жертви взеха опустошителните наводнения в западната част на Германия

...
93 жертви взеха опустошителните наводнения в западната част на Германия
Коментари Харесай

93 жертви взеха опустошителните наводнения в Германия

93 жертви взеха опустошителните наводнения в западната част на Германия досега. 1300 души се водят в неопределеност в региона на Кьолн.

Цели градове са в руини след най-мащабното в новата история на Германия сходно естествено злополучие. Придошлите реки отнесоха цели региони, а доста къщи са се срутили. Мобилните мрежи са прекратени, а доста хора не могат да се свържат с околните си.

„ Мирни селища претърпяват злополука, покруса. Шокирана съм от данните, които получавам за градове под вода, в които хората се качват по покривите на къщите си, с цел да се спасят и да бъдат спасени”, съобщи канцлерът Ангела Меркел.

Властите в Кьолн оповестиха, че доста хора са се върнали по домовете си, макар предизвестията да не го вършат.

„ Това е естествено злополучие. Но фактът, че това естествено злополучие се случва по този метод, сигурно е обвързван с това, че измененията в климата продължават”, разяснява Олаф Шолц, вицеканцлер на Германия.

„ Не мисля, че някой е очаквал това. Прибирах се от работа и стопираха влаковете. Трябваше да слезем всички на една спирка и всеки трябваше да се оправя както може. Нямаше други влакове, релсите бяха под вода”, съобщи пред NOVA Георги Иванов от Леверкузен. Той изясни, че цялата болница в града с над 400 пациенти са били евакуирани.

11 души са починали в южната част на Белгия, откакто наводняване нанесе съществени материални вреди в град Лиеж. Жителите на няколко региона бяха евакуирани поради придошлата река Мьоза.

Проливният дъжд провокира нарушавания в придвижването на градския превоз. Почти всички влакове в южния регион на Белгия бяха спрени.

Рекордните превалявания в Западна Европа доведоха до преливане на реки и езера в Белгия, Нидерландия, Люксембург и Швейцария.

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на Н.В. Краля на белгийците Филип и на Франк-Валтер Щайнмайер, федерален президент на Федерална република Германия, във връзка многочислените изгубени човешки животи при опустошителните наводнения в двете страни.

В писмата си до двамата държавни глави Радев показва вяра за скорошно възобновяване на потърпевшите и за бързо превъзмогване на тежките материални вреди, породени от естественото злополучие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР