92-рата церемония по връчването на наградите Оскар за втора поредна

...
92-рата церемония по връчването на наградите Оскар за втора поредна
Коментари Харесай

Паразит триумфира на Оскарите с 4 отличия - slava.bg

92-рата гала по връчването на премиите Оскар за втора поредна година мина без водещ. Южнокорейският филм Паразит съумя да изненада всички. Лентата завоюва цели четири статуетки в топ категориите за най-хубав филм, постановка за Бонг Джуун-хоу, автентичен сюжет и чуждоезичен филм.

Брад Пит си потегли с наградата за Най-добър артист в поддържаща роля за Имало едно време в Холивуд. През 2014г. той се снабди с Оскар като продуцент на кино лентата 12 години иго, само че това е първа влиятелна премия за актьорската му игра. За Най-добра актриса в поддържаща роля бе оповестена Лора Дърн за присъединяване си в Брачна история, където тя се превъплъщава в безмилостен юрист по бракоразводни каузи.

Отличието за Най-добър артист отиде при Хоакин Финикс за безупречната му роля в Жокера. Неговата тирада бе отдадена не толкоз на актьорството, колкото на тематиката за околната среда. Рене Зелуегър получи премията за Най-добра актриса с ролята си в Джуди. Това е първата премия на Акедемията за надарената актриса, която в речта си отдаде респект към Джуди Гарланд.

Военният филм на Сам Мендес 1917 бе отличен за кинематография, образни резултати, звуков микс. Победител в категорията за приспособен сюжет е Jojo Rabbit, за пълнометражен анимационен филм Играта на играчките 4, за грим и прически Бомба със закъснител.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР