92 пилота (България, Гърция и Румъния) от 35 клуба взеха

...
92 пилота (България, Гърция и Румъния) от 35 клуба взеха
Коментари Харесай

Квалификациите за Националната отборна купа по мотокрос в Севлиево завършиха

92 водача (България, Гърция и Румъния) от 35 клуба взеха присъединяване в квалификациите и първия спортен манш в клас МХ на мотополигона " Горна Росица ", Севлиево. Надпреварата се организира в памет на Йовко Йовков и тазгодишното издание е юбилейно - десето.

През 2017, отборната купа на България - Купа " Йовко Йовков " е с изменен формат по отношение на предходните години. До 2016-та, бяха връчвани три трофея в другите групи Юноши, Мъже и МХ, само че сегашното издание, трофеят - Купа " Йовко Йовков " е един и спечелването му ще носи доста повече авторитет на притежаващия го тим. За същинското отборно класиране ще се вземат в поради резултати извоювани от състезатели в 4 съсловия от вероятните 5 (МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ), като точкуването става на правилото на наказателните точки, т.е. спечелилият в клас МХ85 получава една наказателна точка, 20 тия - 20 наказателни точки, като в последна сметка тима с минимум наказателни точки от взиманите в поради осем резултата/класирания ще завоюва Купа " Йовко Йовков ". Разбира се още веднъж ще станем очевидци на борбата в Балканче крос, една също предстояща с голям интерес конкуренция с мотоциклети балканчета, която е в програмата на неделния ден.

 Валентино Роси претърпя интервенция след двойно строшаване на крайници
Валентино Роси претърпя интервенция след двойно строшаване на крайници

Доктора желае да се върне допустимо най-скоро на пистата

В днешните квалификации с най-бързи времена от обиколките приключиха:

Клас МХ65сс (15 минути спортно време) - Золтан Ордог (Румъния, Хускварна), 1:19:6 минути

Клас МХ 85сс (20 минути спортно време) - Николай Малинов (МСК Севлиево, КТМ), 1:54:8 минути

Клас МХ 2 (25 минути спортно време)- Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, Хонда), 1:47:7 минути

Клас МХ 1 (25 минути спортно време)- Адриан Радута (Румъния, Ямаха), 1:52:3 минути

В клас МХ по традиция в съботния ден се състоя първия спортен манш, който беше извоюван от Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, КТМ). 38 водача застанаха на стартовата преграда, като още в средата на първата обиколка Тодоров задмина Юлиян Райчев (Панчо рейсинг тийм, Кавазаки) и поведе колоната до самия край. В предпоследната (8-ма) обиколка Райчев падна и до момента в който потегли още веднъж беше изпреварен от Владимир Попов (НСА моторспорт, Кавазаки) за второто място. Победителят Мартин Тодоров финишира на 8,2 секунди пред Попов и на 23,7 секунди пред третия Райчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР