91-годишната българка от Пловдив Станка Вакавлиева привлече внимание на приема

...
91-годишната българка от Пловдив Станка Вакавлиева привлече внимание на приема
Коментари Харесай

91-годишна българка към Кирил Петков на приема в Рим за 24 май: Подкрепете младите, инвестирайте в тях

91-годишната българка от Пловдив Станка Вакавлиева притегли внимание на приема на българското посолство в Рим за 24 май. Той се организира нощес в резиденцията на българския дипломат Тодор Стоянов в столицата на Италия. Повече от 10 минути старата дама беседва с премиера на България Кирил Петков, който дружно с делегация бе посетител на събитието.

 rim_24_mai3.jpg

Демокрацията няма опция, бъдещето на България е немислимо без Европа. Подкрепям младежите и техните хрумвания, би трябвало да се влага в тях, а във ваше лице виждам човек, който може да осъществя тези цели. Именно поради това предходната есен гласувах за вас, декларирала Вакавлиева на Петков. На тържествения банкет са участвали доста български създатели, които от години живеят и работят в Италия.

Пред българската диаспора в Италия Кирил Петков е изтъкнал ролята на българската просвета, хилядолетната ни история и изключителния принос на Кирил и Методий за свързването и единението на страните от Източна и Западна Европа.

Премиерът е споделил пред сънародниците, че по време на срещите си през вчерашния ден с папа Франциск и премиера на Италия Марио Драги са подчертали общата тактика на България и Италия за реализиране на единна европейска политика, тъй като единствено по този начин страните от Европейски Съюз ще са по-силни, ще могат да преодолеят компликациите и да работят за постигането на мир в Украйна и Европа.

 rim_24_mai.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР