90 хиляди абонати в страната все са без електроснабдяване. Това

...
90 хиляди абонати в страната все са без електроснабдяване. Това
Коментари Харесай

90 хиляди домакинства в страната все още са без ток

90 хиляди клиенти в страната все са без електроснабдяване. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Румен Радев по bTV.

Според него до края на утрешния ден електроподаването най-вероятно ще бъде възобновено на всички места.

90% от повредите са към този момент са отстранени – през вчерашния ден без ток са били 800 000 клиенти, а засегнатите в този момент са 90 хиляди семейства.

Северната част на страната е по-силно наранена. Едва 485 от клиентите без ток са на територията на електроразпределителното сдружение, което дава отговор за югоизточна България, всички останали са в Северна България, стана ясно от думите на Радев.

Причина за тежката конюнктура, съгласно него, е комбинацията от мощен вятър, съществуването на листа по клоните и тежък сняг, които изкорениха дървета, счупиха клони и паднаха върху въздушната електропреносна мрежа.

На терен работят повече от 2000 души.

По Българска национална телевизия Радев разяснява, че схваща гнева на хората. " Екипите вършат всичко допустимо. Достъпът до авариралите обекти беше неосъществим, не заради липса на високопроходима техника,а поради непосредствената непосредственост до електропроводите на дървета. Няма по какъв начин доброволци да отстраняват проблеми по електропреносната и електроразпределителната мрежа, " изясни Радев.

През почивните дни важеше червен код за мощен вятър и значителни снеговалежи. Екстремното време докара до тежка зимна конюнктура, а стотици хиляди семейства останаха без ток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР