90-годишна жена е загинала в пожар, избухнал тази нощ в

...
90-годишна жена е загинала в пожар, избухнал тази нощ в
Коментари Харесай

Пожар в хоспис отне човешки живот в шуменското село Мадара

90-годишна жена е починала в пожар, избухнал тази нощ в приют в шуменското село Мадара. Пожарът е станал в резултат на късо съединяване в електрически дюшек, оповестиха от полицията.

Жената е от лежащо болните в приюта, когато в 4:00 часа тази заран е горящ антидекубиталният ѝ дюшек. Все още не е ясно дали дамата е умряла от задушаване или от късото съединяване.



Управителят на приюта доктор Атанас Атанасов не пожела да разкрие пред Българска национална телевизия детайлности за злощастния случай, само че съобщи, че реакцията на личния състав е била бърза. По думите му, имали воин в приюта – човек от личния състав, който е реагирал съответно на обстановката.

Д-р Атанасов сподели още, че доста от настанените не са разбрали за случая, само че цяла заран е отговарял на позвъняванията на околните на настанените.



След подаване на сигнала, на място са пристигнали две пожарни. Пожарът е локализиран, като не е позволено разпространяването му в постройката. Останалите вреди от огъня са материални – хранителни артикули, мебели и опушена от дима стая.

Образувано е досъдебно произвеждане. Предстои да се направи инспекция дали са спазени противопожарните правила. Според нормативните документи, приютите се ревизират от пожарната на 4 години.



Автор и фотоси: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР