9 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването на

...
9 са отворените оферти в обществената поръчка за изработването на
Коментари Харесай

9 са кандидатите за изработването на проект при ремонта на мост в Шуменско

9 са отворените предложения в публичната поръчка за изработването на механически план за главен ремонт на моста над Крива река в региона на село Лиси връх на третокласния път III-7003 Пристое-Каолиново-Царев брод в област Шумен, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Те са на:

- „ ВИА-ПЛАН “ ЕООД
- „ ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ “ ООД
- „ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД
- „ ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ “ ООД
- „ АЛВЕ КОНСУЛТ “ ЕООД
- „ ТРАНСКОНСУЛТ-22 “ ЕООД
- Обединение „ Ий Кей Джей - Виа - Ей Джей ” ДЗЗД
- „ ТРАНСКОНСУЛТ ИНЖИНЕРИНГ “ ООД
- „ ФРИБУЛ “ ООД

Съоръжението е с дължина 11 м и е наоколо до кръстовището за с. Лиси връх. Третокласният път III-7003 Пристое – Царев брод свързва общините Каолиново, Нови пазар, Каспичан и Шумен.

Трасето е сред двата първокласни пътя I-2 Русе – Шумен – Варна и I-7 Силистра – Шумен. Прогнозната стойност на поръчката е 33 000 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяването е 80 календарни дни.

Необходимо е в техническия план да бъде очакван ремонт на връхната структура на оборудването, увеличаване на греди, ремонт на каменна зидария, уширяване на моста с създаване на втора пътна лента, защото сега мостът е с една лента, замяна на хидроизолацията, полагане на нова асфалтова настилка, замяна на дилатационни фуги, създаване на тротоарни блокове, монтаж на мантинели, парапети и възстановяване на отводняването.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване.

След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия и за строителен контрол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР