9 общински апартамента ще се продадат на първата сесия след

...
9 общински апартамента ще се продадат на първата сесия след
Коментари Харесай

Купуват жилища за по 660 EUR/кв.м

9 общински жилището ще се продадат на първата сесия след лятната почивка на Общинския съвет. Предложението на Община Пловдив е за 3 ведомствени и 6 жилището от фонд „ Под наем ”.

Практика градските управляващи да дават новите жилища от ведомствения фонд на цени, доста под пазарните продължава. Трима основни специалисти със стабилен стаж в градската администрация ще си купят ведомствените жилища, в които живеят от най-малко 5 години.

Така основен специалист с 8 години стажа в отдел „ Здравеопазване ” ще си закупи жилището на улица „ Никола Димков ” против 104 000 лв.. Макар локалният парламент на сесията да дефинира цената на жилището, тя нормално е пазарната, дадена от самостоятелен оценител. В съответния случаи цената от 104 хиляди лв. е за 82 км.м. апартамент в нова кооперация, или към 660 евро квадратния метър.

В комплекс „ Елит ” в „ Тракия ”, където под 1300 евро на кв.м жилище не може да се откри, ще се продаде на специалист с 20-годишен стаж в отдел „ Финансова политика ”, против 670 евро кв.м. Неговото жилище от 90 кв.м ще се продаде за 122 хиляди лв..

Третият общинар с ведомствено жилище работи в отдела по строителството, като той ще даде най-високата сума за парцел от 55 кв.м. в новия комплекс на ул. „ Богомил ” зад общежитията на ТУ. За този апартамент оценката е 103 хиляди лв., или по 930 евро на квадратен метър.

Освен трите ведомствени жилища, ще се продадат и 6 на пловдивчани, живеещи във фонд „ Под наем ”. Цените по тя не се разграничават основни, като даже за някои е по-евтино от ведомствените. Така пловдивчанин ще си купи 70 кв.м апартамент за 70 000 лв. на ул. „ Добри Войников ” за 70 000 лв., или по 500 евро на квадратен метър.

Най-евтиният апартамент е квартал „ Столипиново ” на улица „ Възход ” и от 93 кв.м. против 42 000 лв.. Най-скъпият още веднъж е на улица „ Богомил ” и от 70 кв.м за 130 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР