9 месеца по-късно политическата ситуация в страната е такава, че

...
9 месеца по-късно политическата ситуация в страната е такава, че
Коментари Харесай

Донев: Политиците често оправдават своите неуспехи с държавната администрация

9 месеца по-късно политическата обстановка в страната е такава, че вниманието продължава да бъде ориентирано към упованието за сформиране на държавно управление, излъчено от Народно събрание.


Това сподели при започване на съвещанието на Министерския съвет министър председателят Гълъб Донев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ако отклоним взор за малко от имената за министри, ще забележим хората от администрацията, които също по този начин са чиновници на страната, добави министър председателят.

Днес, в осъществяване на законовите си отговорности, Министерски съвет ще одобри Доклад за положението на администрацията през 2022 година Обикновено на този документ се обръща едва внимание, а в множеството случаи тематиката за администрацията се експлоатира главно от политиците в отрицателен подтекст, в това число и като опрощение за личните си неуспехи. Бързо беше забравено, че същата тази администрация през 2018 година организира българското председателство на Европейски Съюз, като незнайни за обществото държавни чиновници управляваха десетки формати на съюза и получиха самопризнание от Европейска комисия и други страни за високия си професионализъм. Това беше ясно доказателство, че при ясно сложени цели българската администрация е в положение да извърши своето предопределение. Припомням, че промените в администрацията са причина за приемането на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Администрацията е един от главните фактори за непоклатимост на страната, по тази причина неслучайно си поставихме една съществена цел - да възстановим положителното взаимоотношение сред институциите и да създадем атмосфера на работа, в която всеки чиновник ще упражнява специалността си без опасения от напън.

Да кажем добре пристигнал и на министър Иван Кондов в нашия екип, добави Донев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР