9-годишно момче от село Каравелово е паднало в изкопен ров

...
9-годишно момче от село Каравелово е паднало в изкопен ров
Коментари Харесай

9-годишно дете от наводненото с. Каравелово е паднало в ров

9-годишно момче от село Каравелово е паднало в изкопен трап на път за учебно заведение , научи news.bg от локални поданици.

По първични данни детето е с натъртвания, разтърсен зъб и мощна нерешителност, тъй като е претърпяло и наводнението на 2 септември, и евакуацията . Медицински обзор ще откри положението му.

Изкопът обгръща огромна повърхност от някогашната улица " Първи май ". Той е предопределен за полагане на тръби и стои трето денонощие необезопасен. 
 200 деца от наводнените Карловски села стигнаха до учебно заведение
200 деца от наводнените Карловски села стигнаха до учебно заведение

Доброволците обезпечили облекла и обувки на някои от децата

По сведения на локални поданици оповестените суми с дарения, от, не са достигнали до хората - нито за създаване на инфраструктура, нито като финансова помощ за семействата на потърпевшите.

Хората от наводнените села са обезкуражени. Те се притесняват, че след парламентарните избори на 2 октомври напълно ще бъдат забравени както хората от предходните наводнени региони - село през 2012 година, през 2014 година, през 2005 година в гр. Смолян, Елин Пелин, Ихтиман .
 Пред епидемиологичен гърмеж са наводнените карловски села, желаят COVID-гурутата да ги посетят Обновена
Пред епидемиологичен гърмеж са наводнените карловски села, желаят COVID-гурутата да ги посетят

Отново липсва техника за разчистване

Жителите на селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново считат, че страната няма трайни решения на казуса.

" Токът на моменти стопира. За водата единствено се чуват гръмки изречения, само че няма по какъв начин да възстановиш 6 км затрит от вълната тръбопровод. Нужно е напълно ново създаване ", изясняват хора от наводнените села.

По думите им ВиК- сдружението в Пловдив няма запаси, с които да възвърне водопровода - нито служащи, нито финансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР