9-годишно момче от Плевен се бори с коварно генетично заболяване

...
9-годишно момче от Плевен се бори с коварно генетично заболяване
Коментари Харесай

„Това дете има две седмици живот“: 9-годишно момче с генетично заболяване се нуждае от помощ

9-годишно момче от Плевен се бори с подло генетично заболяване - Неврофиброматоза вид 2. Болестта образува тумори по цялата му нервна система, а сумите за лекуването и интервенциите са непостижими за фамилията му. 

Снимка: bTV

Майката Росица Иванова схваща за болестта през март предходната година.

Детето страда от тежка форма на левкемия, а вярата е в интервенция на стойност 500 000 лв.

„ Разболя се от вирус. В един миг забелязах, че стартира да не може да си движи ръката. Отидохме на лекар, пратиха ни на невролог, оттова на ЯМР и се откри, че има това заболяване. Докторите споделят, че доста хора го носят, само че не се демонстрира “, споделя Росица.

Снимка: bTV

Оттогава борбата за живот на дребния Мишо стартира. В момента детето има няколко тумора, като два от тях са отстранени.

Тя страда от подло заболяване – остеосарком

„ Имаме две интервенции в България, взимането на биопсия, една поставена клапа, която не работеше. Месеци наред българските доктори споделяха: „ Това дете има две седмици живот, ние не сме осведомени с това заболяване “. От всички лечебни заведения в света единствено в Италия един лекар сподели, че може да оперира този стволов израстък и отидохме там “, споделя майката на Мишо Росица Иванова.

Снимка: bTV

Операцията в Италия е сполучлива, само че фамилията е изправено пред нови проблеми. 

„ След отстраняването на стволовия израстък има разместени вратни прешлени, които могат да притиснат гръбначния мозък. Дължим изравнителна сметка, която е в порядъка на 72 000 лева Докато не я изплатим, няма да ни пратят оферта за нова интервенция. Туморите не се лекуват, не може лъче или химиотерапия. Противопоказно е при него, тъй като ще се разпространят повече. Вариантът е на по-късен стадий да намерим протонна терапия, която би помогнала или да се молим да се появи лекарство за него “, добавя майката. 

Снимка: bTV

Досега интервенциите на Мишо са от порядъка на 28 000 евро, като в тях не влиза престоят и продължаващото лекуване. Сумите са непостижими за фамилията му и майка му се обръща с апел за помощ към всеки, който има опция.

Събират се пари за лечението му в Турция

Ако имате опция и желаете да помогнете на Мишо, можете да го извършите тук .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР