9 души са задържани на територията на няколко бургаски квартала

...
9 души са задържани на територията на няколко бургаски квартала
Коментари Харесай

Схема на изборната търговия в Бургас: Опрощаване на вересии в магазини

9 души са арестувани на територията на няколко бургаски квартала в границите на първата за страната акция за страната против пазаруването на гласове за идните избори 2 в 1 на 9-ти юни. Акцията стартира рано тази заран.

Претърсени са 17 адреса по 25 сигнала до полицията за изборна търговия.
Повечето арестувани се занимават с търговия в магазини. Основната скица е артикули на вересия и след това опрощаване на задълженията.

" Схемите са опрощаване на отговорности, както и предложение на пари за гласоподаване за избрана партия и избран претендент с преференция.

- Каква е сумата?

- Между 50 и 100 лева, по този начин информация имаме все още ", съобщи ст. комисар Емил Павлов, шеф на ОД на МВР-Бургас, представен от Българска национална телевизия.

" Към сегашния миг са събрани като материални доказателства откритите описи с имена, за които са налице данни, че тъкмо тези лица на тях ще им бъдат предлагани съответните финансови хонорари да се гласоподава за избрана партия или за избран претендент ", добави Мария Маркова, началник на Районна прокуратура - Бургас.

Пред нашия екип близки на един от арестуваните обявиха, че той се занимава с дистрибуция на безалкохолни питиета, а не с пазаруване на гласове. Допълниха и че полиция и различен път е идвала на адреса им.

В момента проверяващите проучват доказателствата, с цел да преценяват дали да издигнат обвинявания на арестуваните. Наказателния кодекс да пазаруване на гласове планува от 1 до 6 години затвор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР