9 600 машини за гласуване ще купи Централната избирателна комисия.

...
9 600 машини за гласуване ще купи Централната избирателна комисия.
Коментари Харесай

ЦИК купува 9 600 машини за гласуване

9 600 машини за гласоподаване ще купи Централната изборна комисия. Това излиза наяве от решение за разкриване на спортна процедура с договаряне за възлагане на социална поръчка за доставка на профилирани устройства за електронно, което ЦИК преди малко одобри, оповестява.
Детайли за процедурата, планирана цена на устройствата, периоди и логистика не станаха ясни, защото комисията разиска тези елементи на закрито съвещание. При дебатите обаче стана ясно, че устройствата ще са 9 600.
 Конкретни решения за почтени избори стартира партия МИР Конкретни решения за почтени избори стартира партия МИР
Пакет оферти за почтени избори, някои от които са революционни, стартира партия МИР по време на кръгла маса в Българска телеграфна агенция с присъединяване на пол...
" Не можах да бъда уверен, че това, което одобряваме, е обоснована и действителна пазарна цена. Няма нито един акт, който да дефинира пределна цена на машините на ЦИК. Нищо не постанова да дадем с 1 500 лева повече на машина. Това са 9 600 устройства, т.е. много милиони. И аз няма да поддържа това решение. Страхувам се, че ще се яви единствено един участник и той ще даде тъкмо тази избрана цена, която сме показали. Освен това считам, че текстовете за преустановяване, наказания и неустойки, дават опция на изпълнителя да не понесе глоба при несъблюдение ", съобщи Ивайло Ивков при обяснението си на негативен избор. Според различен член на ЦИК Ерхан Чаушев, който също гласоподава " срещу " пък решението е " акт на невъзможност на ЦИК заради липса на анагжимент от изпълнителната власт във връзка с цялата организационно техническа подготовка на изборите, в това число и машинното гласоподаване ". Той добави, че ЦИК " не е получила нужната поддръжка за логистиката ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР