89 стоманобетонови панела са демонтирани до момента при основния ремонт

...
89 стоманобетонови панела са демонтирани до момента при основния ремонт
Коментари Харесай

АПИ отчита вече 85 нови стоманобетонови панела на Дунав мост при Русе

89 стоманобетонови панела са демонтирани досега при главния ремонт на Дунав мост при Русе, като са сложени 85 нови , оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). В интервала от 28 август до 3 септември са отстранени 19 остарели и са сложени 17 нови панела.

Продължава работата по антикорозионната система на стоманената структура на пътното платно. Монтират се болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонните и корнизни панели. В идващите дни предстоят пясъкоструене по стоманената структура, нанасяне на антикорозионна отбрана , слагане на корнизни панели, ремонт, монтаж и разработване на стоманобетонни панели.

Основният ремонт на оборудването стартира на 10 юли. Ремонтира се осечка от към 200 м в лентата за влизане в България. Работата се прави с ускорени темпове и все още върви в период.

Дижението в сектора минава в лентата за излаз от страната в посока Румъния и се контролира от сигналисти. Ремонтът се правят без да се стопира придвижването и мостът няма да бъде затварян. Работи се в светлата част от денонощието, по 10-12 часа дневно. Превозните средства поетапно минават в двете посоки в платното, в което не се работи все още. По време на ремонта по моста могат да минават транспортни средства с обща маса е до 60 тона и оптималната широчина до 2,75 м.
 АПИ се регистрира за ремонта и тапите на Дунав мост при Русе
АПИ се регистрира за ремонта и тапите на Дунав мост при Русе

Очаква се идващите дни задръстването да намлее
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР