89-годишният Георги Димитров от Скутаре се нагълтал с препарат за

...
89-годишният Георги Димитров от Скутаре се нагълтал с препарат за
Коментари Харесай

Версия в Скутаре: Дядо Георги убил жена си и се нагълтал с отрова

89-годишният Георги Димитров от Скутаре се нагълтал с препарат за растителна отбрана, откакто пребил до гибел брачната половинка си Пенка, удряйки я с железна шина. Това приказват хората в селото и считат, че той го е направил преднамерено, тъй като не пиел и нямало по какъв начин да е сбъркал, като е взел бутилката с отрова, вместо с алкохол. В кръвта на дядото са открити 4, 96 промила алкохол, което прави над литър концентрат.

Версията с препарата обаче не устоя, тъй като съгласно шефа на Съдебна медицина доктор Марин Балтов тестът за алкохол регистрира единствено количеството на етиловия алкохол. „ Ако индивидът е пил препарат, щеше да почине от натравяне, няма по какъв начин апаратът да регистрира алкохол”, изясни той, представен от " Марица ".



Според локалните Георги и Пенка били обикновено семейство. „ Живееха си добре, от време на време се караха, но както се карат възрастни хора. Имаше една препирня сред тях 3-4 дни преди убийството, само че никой не знае защо. Никой не е очаквал такова нещо”, описа съседът Илия Сотиров.



Възрастната двойка живеела в пристройка в двора на къщата на сина им Иван. Той работи като интернационален водач и кара рейс по линията Пловдив – Берлин.



Всяка заран, преди да тръгне за Пловдив, минавал през къщата на родителите си, с цел да ги пита имат ли потребност да им напазарува нещо от града. На 26 септември сутринта почукал и като никой не му отворил, надникнал през стъклата. Видял, че майка му е цялата в кръв, разрушил вратата и влезнал. Видял татко си облегнат на стената. Мъжът бил в доста тежко положение, само че още жив. Иван се обадил на телефон 112, само че пристигналият на мястото медицински екип единствено установил гибелта на възрастния мъж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР