85% от шведските компании, които работят в България, планират да

...
85% от шведските компании, които работят в България, планират да
Коментари Харесай

85% от шведските компании в България планират да разширят бизнеса си

85% от шведските компании, които работят в България, възнамеряват да разширят бизнеса си у нас през идващите няколко години. Това демонстрират данните от анкета измежду шведските компании, извършена от Шведско-българската комерсиална камара. 

Шведските компании дават висока оценка на бизнес средата у нас. Те са привлечени към българския пазар поради участието в Европейския съюз, данъчната политика и конкурентната цена на труда, споделя Руслан Папазян от Шведско-българската комерсиална камара:

" Може би не е неповторимо, само че е много мощно изразено в шведските компании развиването на компетентностите на хората в най-различен аспект, освен механически, само че може би и като персонални характерности. Наистина се влагат големи старания, с цел да може всеки да се почувства в среда, в която може да развива своите гении ".

Сред главните проблеми в България шведският бизнес сочи бюрокрацията и даже не толкоз корупцията:

" Корупцията не е мощно експонирана към шведските компании. Не желая да настоявам, че не съществува, само че желая да кажа, че шведските компании оперират по метод, по който явно не се толерира и е с нулева приемливост към сходен вид икономическо и обществено държание, което може би е някакъв вид преграда пред този вид държание за други, които евентуално биха се свързали с тях ", разяснява още Руслан Папазян.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР